Як не потрапити у трудове рабство при майбутньому працевлаштуванні?

Відділення програмування Рада роботодавців

26 листопада 2022

Був організований та проведений захід у Рівненській районній філії Рівненського ОЦЗ для студентів 2-го курсу спеціальності 121 "Інженерія програмного забезпечення" Відокремленого структурного підрозділу  "Рівненський фаховий коледж НУБіП України" під керівництвом Олега Качановського, заступник директора з виробничого навчання, Наталії Пастушенко, фахівця по сприянню працевлаштуванню випускників коледжу.

Світлана Жовнір, начальник відділу активної підтримки безробітних філії, розпочала зустріч з ознайомлення молодих людей із станом сучасного ринку праці, з послугами служби зайнятості, з варіантами працевлаштування молоді та зі шляхами реалізації професійної кар'єри. Присутні проаналізувпли професії та спеціальності, що користуються попитом у регіоні, обговорили проблеми під час пошуку роботи та наслідки "тіньової зайнятості". Ризики безпечного працевлаштування в Україні та за її межами - актуальне питання, що хвилює майбутніх випускників вишів.

Учасникам зустрічі надали роз'яснення щодо основних ризиків нелегального працевлаштування, у тому числі і за кордоном, обговорили причини та наслідки небезпечної трудової міграції, навели приклади примусової праці та продемонстрували тематичні відеоролики.

Також слухачі отримали чудову нагоду пройти квест з безпечного працевлаштування, який дозволив усім бажаючим поринути у 30-хвилинну віртуальну реальність, включаючи своє критичне мислення у різних життєвих ситуаціях, розпізнати ризиковані пропозиції, які часто призводять до торгівлі людьми.

Учасники заходу активно обговорювали результати квесту, відпрацьовуючи тим самим навички безпечного працевлаштування.

Сподіваємося, що така поінформованість стане корисною старшокурсникам та сприятиме їх обізнаності щодо питань безпечного працевлаштування в Україні, формування свідомого ставлення до міграційних намірів та мінімізації ймовірності потрапляння у трудове рабство.

 

Рада роботодавців