«Запали свічку пам’яті. Пам’ятаємо! Єднаємося! Переможемо!»

Економічне відділення

25 листопада 2022

Щороку в четверту суботу листопада ми вшановуємо пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років. У 2022-му пам’ятна дата припадає на 26 листопада.

25 листопада 2022 року для здобувачів освіти 21-П та 31-П груп проведено виховний захід «Запали свічку пам’яті. Пам’ятаємо! Єднаємося! Переможемо!» (куратори Купчишина Т. В., Свінтозельський Н.В.).

Активну участь у виховному заході прийняли здобувачі освіти Левчик Ангеліна, Козачок Оксана, Цинко Дарина,   Мазепа Софія, Вознюк Михайло, Данильчук Андрій, Кушнір Богдан. 

Цього року ми вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни Росії проти України. Через дев’ять десятиліть після Голодомору-геноциду проти українців знову застосовують геноцидні практики.

Майже дев’ять місяців повномасштабної війни засвідчили: здійснюючи вторгнення, Росія має на меті знищити українську націю як таку. Знищити українську ідентичність, культуру, мову. Для цього окупанти вбивають і депортують українців, руйнують міста, спалюють українські книжки.

У нинішній війні Росія як і під час Голодомору 1932–1933 років намагається зламати волю українців до спротиву, кидає проти нас весь свій терористичний арсенал. Сталін у XX ст. та Путін у XXI ст. зробили вибір на користь геноцидів, бо інші методи упокорення українського народу не спрацювали.

Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, з усією наочністю демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

В умовах повномасштабної війни один із ключових способів вшанувати пам’ять убитих голодом  – долучитися до акції «Запали свічку»  як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.

Хвилиною мовчання учасники виховного заходу вшанували пам'ять жертв Голодомору.

Пам’ятаємо! Єднаємося! Переможемо!

Тетяна Купчишина

Назар Свінтозельський