Шляхи безпечної міграції та працевлаштування

Технічне відділення Рада роботодавців

25 листопада 2022

У Рівненській районній філії Рівненського ОЦЗ був організований та проведений інформаційно-консультаційний захід для студентів 2-3 курсу спеціальності "Будівництво та цивільна інженерія" ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» на тему: «Підвищення обізнаності студентської молоді щодо безпечної міграції та працевлаштування». Оскільки молодь на сьогодні складає вагому частку осіб, які прагнуть реалізувати себе на зовнішніх ринках праці, вони мають бути попередженими та всебічно поінформованими про можливі небезпеки, яким піддаються трудові мігранти.
Під час заходу студенти ділилися власними знаннями, активно дискутували щодо позитивних та негативних наслідків працевлаштування в Україні та за кордоном, переконалися, що для торгівлі людьми не існує ані державних кордонів, ані вікових обмежень та усвідомили гостроту проблеми торгівлі людьми, ознайомившись зі статистичними даними щодо виявлених постраждалих від торгівлі людьми в Україні та за її межами.
Активного обговорення набули результати онлайн-квесту з безпечного працевлаштування, який мали змогу пройти учасники заходу, а також перегляд анімаційних відеороликів.
Необізнаність людей щодо безпечної міграції часто призводить до прикрих ситуацій, тому цікавитися подібними темами важливо. Дізнатися про те, як поїхати до іншої країни, почути реальні історії тих, хто зіштовхнувся з торгівлею людьми, та знати, як убезпечити себе й влаштуватися на легальну роботу — це все мали можливість опрацювати молоді люди під час проведеного заходу.
Крім того, студентську молодь ознайомили з діяльністю служби зайнятості, її основними послугами, тенденціями на сучасному ринку праці, а також варіантами працевлаштування та шляхами реалізації професійної кар’єри.

Ірина Чорна, Олег Качановський