Виховна година «Україна – країна нескорених!»

Відділення програмування

22 листопада 2022

Тобі, Україно моя, і перший мій подих,

і подих останній тобі


Василь Еллан-Блакитний

 

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме цього дня розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, що стали історичними віхами вже новітньої незалежної України. Це день, коли ми думаємо про майбутнє, але, водночас, пам’ятаємо тих, хто віддав життя в боротьбі за це майбутнє. Цьогоріч Україна відзначає його у стані повномасштабного російського вторгнення та знову ціною життів виборює своє право на Гідність та Свободу.

13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про День Гідності та Свободи».  Метою запровадження пам’ятної дати є утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору.  

21 листопада 2022 року в 31-ІП та 32-ІП групах було проведено виховний захід «Україна – країна нескорених!» з нагоди Дня Гідності та Свободи (куратори Юхимчук Ю.П. та Бойко Л.А.).

Мета заходу: формувати у здобувачів освіти ціннісне ставлення до України; прав та свобод людини, європейського вибору українців; розвивати почуття національної самосвідомості та громадянської активності; виховувати патріота, громадянина, готового захищати свою Батьківщину.

 

Юлія Юхимчук,  куратор 31-ІП групи