Dignity and Freedom Day

Юридичне відділення

21 листопада 2022

"Дві цінності, нерозривно сплетені, як правий і лівий береги Дніпра.

 Як синій і жовтий кольори. Як слова Чубинського й музика Вербицького.

 Як дві нитки візерунка на вишиванці, де зашифровано наш генетичний код.

Це гідність і свобода."

 

Президент України,

 В.Зеленський

 21.11.2022 у читальній залі коледжу зі здобувачами освіти 32-Ю групи було проведено відкритий виховний захід з Історії держави і права зарубіжних країн (викладач В.М. Захарчук) та іноземної мови за професійним спрямуванням (викладач О.М. Лисяк) на тему «Dignity and Freedom Day» / «День гідності і свободи».

Це свято відзначають в Україні з 2014 року з метою віддання належної шани тим, хто у 2004 та 2013 роках постали на захист гідності та свободи українського народу, що призвело спочатку до Помаранчевої революції, а потім до Революції гідності.

"Гідність та свобода вписані в генетичний код українців", як наголосив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Цьогоріч День Гідності та Свободи відзначається на тлі повномасштабного вторгнення рф, яке розпочалося 24 лютого. Україна знову бореться за свою свободу та незалежність, захищаючись від агресора.

І як би важко не було, але українці не здаються, «тому що мають гідність. А тому - свободу!» (В Зеленський).

Майбутні юристи мали змогу переглянути тематичні відео про цей історичний день англійською мовою. Це були сюжети з минулого та сьогодення України, виступи Президента України, сюжети з випуску новин, а також привітання, підтримка і захоплення українцями від американців, побажання ПЕРЕМОГИ!

Інформація була корисною в рамках вивчення теми "Human rights"("Права людини") з англійської мови професійного спрямування та новітнього періоду у світовій історії з дисципліни Історія держави і права зарубіжних країн. Здобувачі освіти були зацікавлені та активно обговорювали побачене і почуте на основі здобутих знань.

Слава Україні!           Героям Слава!

Оксана Лисяк, викладач англійської мови

Володимир Захарчук, викладач юридичних дисциплін