Шана і низький уклін вам, трударі. До Дня працівників сільського господарства України - 20 листопада

Бібліотечно-інформаційний центр

19 листопада 2022

Що це за рід такий весь дружній,

руками дужий, серцем мужній?

Вітаєм щиро ваше братсто,

працівників сільського господарства!

Олександр Новіков

 

20 листопада - День працівників сільського господарства - професійне свято працівників сільського господарства, підприємств з переробки сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготівельних, водогосподарських та обслуговуючих підприємств і організацій агропромислового комплексу України. Свято встановлено згідно з Указом Президента України від 7 жовтня 1993 року № 428/93. Відзначається щорічно у третю неділю листопада.

Сільськогосподарська галузь для української держави завжди була однією їх пріоритетних сфер розвитку як зовнішньої, так і внутрішньої економіки країни. Господь наділив українську державу багатими на чорнозем, родючими землями. Доступ до найбільш ефективних закордонних технологій і методів обробки землі дозволило організувати агропромислову галузь, як одну з найбільш важливих стратегічних напрямів не тільки в економічному відношенні, але і активною політичною та геополітичною складовою життєдіяльності українського суспільства. Питання організації виробництва та підтримки продовольчого забезпечення для держави актуальні в усі часи. Від цього залежить не тільки життєздатність і самодостатність країни та суспільства, але й безліч найрізноманітніших напрямків людської діяльності.  

Шанові працівники сільського господарства вітаємо вас з цим святом. Нехай щедра осінь обдарує вас своїми плодами, принесе в кожну родину мир і спокій, достаток і велике людське щастя. Нехай усі дні вашого життя завжди будуть ясними, ниви - рясними, а дощі - вчасними. Добрих вам засівів, рясних сходів та щедрих ужинків!

У Бібліотечно-інформційному центрі коледжу розгорнута виставка-експозиція «Шана і низький уклін вам, трударі». Запрошуємо ознайомитись.

 

Світлана Андрійчук, провідний бібліотекар БІЦ

 

Джерела: https://kalendar.pp.ua/uk/farm-workers-day-2022.html;

https://szenki.in.ua/index.php/scenarii/stsenarii-do-dnia-pratsivnykiv-silskoho-hospodarstva/619-virshi-do-dnia-pratsivnykiv-silskoho-hospodarstv