Урочисте засідання педагогічної ради коледжу з нагоди 70 років ВСП "РФК НУБіП України"

Коледж

17 листопада 2022

17 листопада 2022 року відбулося урочистосте засідання педагогічної ради коледжу з нагоди ювілею – сімдесятиріччя коледжу Національного університету біоресурсів та природокористування України.

Історія коледжу розпочалась 1952 року з діяльності Ровенської обласної сільськогосподарської школи з підготовки голів колгоспів та однорічної школи рахівників колгоспів, яка була відкрита 1 жовтня 1952 року на виконання рішення виконкому Ровенської обласної ради депутатів трудящих від 8 вересня 1952 року.

Саме на базі цих навчальних закладів у 1956 році відкрито Ровенський технікум бухгалтерського обліку, головним завданням якого було забезпечити потреби регіону в сільськогосподарських фахівцях (наказ № 1020-К від 8.10.56 Міністерства сільського господарства УРСР). Першим директором технікуму став Ігнатченко І. І. Розбудовувати новий навчальний заклад в нелегких повоєнних умовах покликані були 5 штатних викладачів та 5 сумісників, освіту здобували 120 учнів технікуму. У 1957 році в технікумі було всього чотири навчальних кабінети.

Офіційні назви навчального закладу змінювались з роками: 1969 року Ровенський технікум бухгалтерського обліку перейменовано в Ровенський сільськогосподарський технікум. У 1989 році, враховуючи вимогу часу, на базі Ровенського сільськогосподарського технікуму і радгоспу «Здобуток Жовтня» (с. Обарів Рівненського району) було створено Ровенський радгосп-технікум. Назва навчального закладу мінялась ще неодноразово: 1994 року Ровенський радгосп-технікум перейменовано в Рівненський державний сільськогосподарський технікум; 2000 року РДСГТ перейменовано в Рівненський державний аграрний технікум. З 2004 року навчальний заклад носив назву – Рівненський державний аграрний коледж. У відповідності до наказу Міністерства освіти і науки України №16 від 14.01.2016 року «Про реорганізацію Рівненського державного аграрного коледжу» наш навчальний заклад увійшов у структуру Національного університету біоресурсів і природокористування України і змінив назву на «Відокремлений структурний підрозділ «Рівненський коледж НУБіП України». З появою Закону України "Про фахову передвищу освіту" від 06.06.2019 № 2745-VIII коледж має нову назву з 29 жовтня 2020 року – «Відокремлений структурний підрозділ «Рівненський фаховий коледж НУБіП України».
За понад піввікову історію змінювались назви навчального закладу, покоління викладачів та студентів, але незмінним залишався його високий інноваційний потенціал та рівень освітніх послуг. Про це свідчать матеріали музею історії коледжу.

Сьогодні Рівненський фаховий коледж НУБіП України – це сучасний навчальний заклад, в якому навчається 1785 студентів денної та заочної форми навчання.

-    освітньо-професійний ступінь «Фаховий молодший бакалавр»: Облік і оподаткування; Фінанси, банківська справа та страхування; Підприємництво, торгівля та біржова діяльність; Менеджмент; Право; Інженерія програмного забезпечення; Будівництво та цивільна інженерія (спеціалізації: Будівництво та експлуатація будівель і споруд, Опорядження будівель і споруд та будівельний дизайн); Геодезія та землеустрій; Кібербезпека.

-    освітній ступінь «Бакалавр»: Облік і оподаткування; Інженерія програмного забезпечення; Будівництво та цивільна інженерія; Геодезія та землеустрій.

У 2016 році на базі коледжу створено Міжкафедральну навчальну лабораторію базового Університету, де можна здобути заочно освітній ступінь «Бакалавр» за спеціальностями: Облік і оподаткування; Фінанси, банківська справа та страхування; Право; Інженерія програмного забезпечення; Геодезія та землеустрій, а з 2020 року – освітній ступінь «Магістр» за спеціальністю «ІКТ в освіті». Якісно новий етап в історії коледжу розпочався у 2016, коли навчальний заклад увійшов в структуру одного з найпотужніших університетів України – Національний університет біоресурсів і природокористування України. Ярослав Петрович подякував керівництву Університету за мудрі поради, підтримку і плідну співпрацю.

З нагоди ювілею до колективу з відеопривітанням звернувся ректор НУБіП України, НІКОЛАЄНКО Станіслав Миколайович, професор, академік НАПН України . Він відзначив успіхи колективу коледжу, підкреслив основні аспекти в освітній діяльності закладу. Відзначив коледж, як один з найкращих та побажав нових звершень колективу ВСП «РФК НУБіП України».

На урочистості з вітальним словом завітали ШИНКАРУК Василь Дмитрович, проректор з науково-педагогічної роботи НУБіП України, САНЧЕНКО Олександр Володимирович, начальник Відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання та ОВДЮК Наталія Миколаївна, заступник начальника Відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання НУБіП, які вручили нагороди – почесні грамоти НУБіП та пам’ятний подарунок. Сергій Дмитрович звернувся до присутніх з вітанням та побажав бути Primus inter pares (латинський вислів) «перший серед рівних» у великій родині, яка називається Національний університет біоресурсів та природокористування України!

Проректор університету Василь Шинкарук вручив відзнаки Університету працівникам коледжу. Грамотами НУБіП України нагороджені:  

- Корсун Ярослав – директор коледжу;

- Царук Василь  заступник директора з навчальної роботи;

- Качановський Олег , заступник директора з виробничої роботи;

- Ковальчук Сергій , заступник директора з АГР;

- Талімончук Олександр – заступник директора з виховної роботи;

- Балдич Людмила  – методист коледжу;

- Яткевич Інна  – помічник директора з кадрової роботи

- Панасюк Василь  - завідувач лабораторією, голова студпрофкому;

Подяки НУБіП України отримали:

- Гулюк Сергій - завідувач юридичного відділення

- Мартинова Ірина  – завідувач економічного відділення

- Якимчук Ірина  - завідувач відділення програмування

- Дмитрук Валентина  – завідувач господарством

- Пастушенко Наталія  – методист заочного відділення.

Вітальні слова з нагоди ювілею проголосили: Вєтров Іван, директор Рівненського інституту Київського університету права НАН України, Бруханський Руслан, доктор економічних наук, завідувач кафедри ЗУНУ, Лукач Василь, директор Ніжинського агротехнічного інституту, Литовченко Олена, директор Ніжинського фахового коледжу; Пилипишин Світлана, директор Бережанського фахового коледжу, Садварі Юрій, директор Мукачівського фахового коледжу.

З нагоди 70-річчя коледжу підготовлено наказ про нагородження працівників та студентів ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України». За вагомі здобутки у професійній діяльності, активну особисту участь у забезпеченні навчально-виховного процесу нагородили преміями, грамотами та подяками.

Голова старостату МАКАРЧУК Дарина від імені студентів привітала всіх присутніх з ювілеєм коледжу та Міжнародним днем студента і подякувала педагогам за «родинний затишок та атмосферу», які створено ними.

Учасники засідання хвилиною мовчання вшанували пам'ять випускників коледжу, які відділи своє життя, боронячи незалежність нашої держави. Колектив коледжу щиро вдячний шановним колегам за щирі вітання.  Ми пам’ятаємо минуле, творимо сьогодення і впевнені у майбутньому.

Олександр Талімончук, заступник директора з виховної роботи