GIS Day

Технічне відділення

16 листопада 2022

Майстер клас «Застосування можливостей супутникового моніторингу Землі в землеустрої»

GIS Day – це міжнародний форум для користувачів географічних інформаційних систем (GIS), який демонструє реальні програми, що впливають на наше суспільство. Цей день, зазвичай, відбувається кожну в середу, на третьому тижні листопада, коли триває «Тиждень географічної обізнаності». У рамках свята, протягом тижня, повсюдно відбуваються різноманітні заходи – виставки, семінари, дні відкритих дверей, де студенти, школяри, будь-які бажаючі знайомляться з останніми досягненнями в галузі геоінформатики.

Здобувачі освіти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» радо долучились до святкування Дня ГІС із всією міжнародною спільнотою. Першу наукову подію, підготували гуртківці наукового гуртка «GIS – INFORM»  під керівництвом  Рудько Ольги Миколаївни. Вони провели для студентів 31-З групи майстер клас на тему «Застосування можливостей супутникового моніторингу Землі в землеустрої».

Під час заходу студенти:

- ознайомились із відкритими сервісами EO Browser, Google Earth PRO, Google My Maps і ArcGIS Online;

- навчились використовувати космічні знімки з оцінка наслідків надзвичайних ситуацій, дослідження стану лісового покриву за даними ДЗЗ та стану агроландшафтів.

Захід досяг цілі, пройшов конструктивно і цікаво, сприяв до подальших досліджень у даній галузі. Адже, дистанційне зондування залишається одним новітніх, потужних факторів, який контролює глобальні зміни навколишнього середовища і є основою майбутньої професії.

Ольга Рудько, викладач землевпорядних дисциплін, керівник гуртка  «GIS – INFORM».