Студентська конференція

11 листопада 2022

Насичену програму тижня гуманітарних дисциплін «Рівненського фахового коледжу НУБіП України» логічно доповнила студентська конференція «Тема війни в сучасній українській літературі» за участі студентів 11-Б, 23-ІП, 21-О груп. Студенти 12-ІП групи виступили у якості слухачів.

Поява літератури на воєнну тематику є своєрідною відповіддю на низку трагічних подій та потрясінь, які відбуваються нині в Україні від подій Майдану та розгортання протистоянь на Сході. Багато авторів звернулися в своїй творчості до теми війни. Творчий доробок, що з’явився (і постійно поповнюється), починаючи з 2015 року, вражає своєю кількістю і якістю.

Студенти у формі заздалегідь підготовлених доповідей, що підкріплювалися яскравою презентацією запропонували добірку найрейтинговіших творів на тему війни.

Загалом, це дуже різноманітні книжки, які  пишуть люди різних сфер діяльності, серед яких є цивільні письменники, військові, журналісти, волонтери, солдати, які ніколи раніше не писали, і саме війна стала для них поштовхом до творчості.

Є безліч способів розповісти про війну, але кожен з авторів робить це у свій, притаманний лише йому, який не схожий на усі інші за манерою оповіді за системою персонажів, за розставленими акцентами ( в пріоритеті – життєві цінності!). 

 

Катерина Шапілова, викладач української мови та літератури