Виховна година: «Шкідливі звички та їх наслідки»

Технічне відділення

03 листопада 2022

Мета заходу: виховання у молоді розуміння здоров’я як пріоритетної цінності в житті, спонукання молоді до здорового способу життя, мотивація до самовиховання, запобігання шкідливим звичкам, які негативно впливають на здоров’я молоді; формування навичок щодо власної безпеки, розуміння відповідальності за власні вчинки та їх наслідки.

Одна з найгостріших проблем сьогодення – поширення вживання наркотичних речовин підлітками. Найпоширенішими наркотичними речовинами є алкоголь та тютюн.

Кожного року в Світі мільйони людей хворіють та вмирають через паління. Та незважаючи на це, одночасно інші мільйони людей починають палити. Відомо, що паління шкідливе для молодого організму. Презентацію на тему «Куріння чи здоров’я – обирайте самі» підготували студенти 21-З групи Бричка Вячеслав, Лихач Максим, Вишневський Дмитро.

Серед молоді віком від 13 до 15 років майже кожен п’ятий курить електронні сигарети. Понад 50% 15–17-річних підлітків в Україні курили електронні сигарети. 7,5% пробували системи для нагрівання тютюну, згідно із Глобальним опитуванням молоді щодо вживання тютюну. Понад 70% підлітків вважають, що куріння електронних сигарет є безпечним для здоров’я або значно безпечнішим, ніж «звичайні» сигаретами, згідно із Європейським опитуванням учнів. Висвітлили тему шкідливості куріння електронних сигарет студентки 21-З Вишневська Оксана, Щасливець Ангеліна.

Важливим елементом навчально-виховного процесу є не лише ведення здорового фізичного способу життя студентів, але бути свідомим та відповідальним громадянином своєї Батьківщини, Смоляк Ігор, Смикало Анатолій студенти 21-З групи підготували доповідь на тему «Заборонена символіка в  Україні і Світі»

Підлітки прагнуть якнайшвидше стати дорослими, а вживання алкогольних напоїв створює ілюзію незалежності та вседозволеності. Доповідь про шкідливість та слідки вживання алкогольних напоїв підготували студентки 21-З Білозуб Вікторія та Чекота Євгенія. Наслідками та систематичним нехтуванням шкідливими звичками, дуже часто,  переростає насильство в різній формі прояву. Доповідь на тему «Насильству НІ» підготувала Жилка Ольга студентка 21-З групи.

На завершення заходу було проведено анонімне анкетування, що показало негативний погляд на шкідливі звички.

 

Олександр КУШНІРУК, куратор групи 21-З