Заняття-екскурсія в Рівненський обласний краєзнавчий музей

Технічне відділення

02 листопада 2022

02 листопада 2022 року для студентів 31-З групи технічного відділення  спеціальності «Геодезія та землеустрій» було проведено викладачем Малимон Стефанією Стефанівною заняття-екскурсія на тему: «Охорона рослинного і тваринного світу» з дисципліни «Основи екології». Екскурсія проходила у відділі природи Рівненського обласного краєзнавчого музею. На занятті були також присутні члени екологічного гуртка «Джерело».

Основна мета заняття – ознайомлення з біорізноманіттям Рівненщини з рідкісними та зникаючими видами тварин і рослин нашого краю, з причинами їх зникнення та заходами з охорони і відновлення.

За експозиціями Краєзнавчого музею студенти ознайомились із червонокнижними рослинами і тваринами. До Червоної книги України занесено такі види тварин Рівненщини як: лелека чорний, заєць білий, видра річкова, ведмедиця велика, джміль моховий, горностай та інші. До рідкісних рослин віднесено: конюшина червонувата, зозулені черевички, вовчі ягоди, лілія лісова, любка дволиста, меч-трава болотна, молочай волинський, осока дводомна та інші. Крім того викладачем було  акцентовано увагу здобувачів на причини їх зникнення, а саме – вирубування лісів, видобуток бурштину, меліорація, радіаційне забруднення, браконьєрство, розорювання луків.

Під час підведення підсумків заняття студенти назвали основні заходи із збереження тваринного і рослинного світу нашого краю.

Проведене заняття-екскурсія значно розширить  поінформованість молоді у питаннях збереженні довкілля, допоможе сформувати екологічну свідомість та розуміння екологічних законів.

Стефанія Малимон,  викладач екології та керівник екологічного гуртка «Джерело»