Безпечне працевлаштування молоді в Україні та за кордоном

Відділення програмування Рада роботодавців ВП

18 жовтня 2022

18 жовтня 2022 року у Рівненській районній філії Рівненського ОЦЗ для студентів 3-го курсу (31-ІП, 32-ІП) спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» був організований захід «Безпечне працевлаштування молоді в Україні та за кордоном».

«Вихід молоді на ринок праці відбувається, уже під час або після закінчення  навчання. Саме на цьому етапі виникає багато проблем щодо реалізації їх трудового потенціалу. Питання працевлаштування тим чи іншим шляхом долаються самою молоддю, але іноді можуть бути вирішені за сприяння…», – такими словами розпочала діалог зі студентами начальник відділу активної підтримки безробітних філії Світлана Жовнір.

Вона ознайомила присутніх з регіональним ринком праці, актуальними вакансіями, послугами служби зайнятості та основними принципами її роботи. Зробила акцент на легальному працевлаштуванні, окресливши його основні переваги для працівників.

Дата проведення заходу співпала з Європейським днем протидії торгівлі людьми. Тому не оминули увагою питання безпечного працевлаштування та протидії торгівлі людьми.

Студентську молодь поінформували про правила безпеки при виїзді за кордон, ознайомили з роботою Національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 527. Учасники заходу переглянули інформаційно-навчальний фільм «Обізнані – захищені» та дружно пройшли онлайн-квест "Шукаєш роботу? Перевір свої сили!"

Після жвавих обговорень результатів квесту Світлана Жовнір дала відповіді на усі поставлені запитання та побажала молоді на майбутнє вдалого безпечного працевлаштування.

Юлія Юхимчук,  куратор 31-ІП групи

Людмила Бойко, куратор 32-ІП групи