Бібліотека- спільнодія для твоєї мрії! 30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек

Бібліотечно-інформаційний центр

30 вересня 2022

Всеукраїнський день бібліотек, як і будь-яке інше професійне свято,  має сьогодні гіркий присмак війни. Цьогорічний девіз Української бібліотечної асоціації «Бібліотека – спільнодія для твоєї мрії» підкреслює, що нашою спільною мрією та метою є Перемога у війні. Бібліотекарі, як і всі українці,

кожен на своєму місці своєю щоденною працею, стійкістю та волелюбністю наближають нашу велику мрію.

Впродовж шести місяців українські міста зазнали багато руйнувань: житлові будинки, інфраструктурні об’єкти, школи, університети, бібліотеки… Окупанти знищують українську книгу, руйнують бібліотеки і лікарні, бо знають, який вплив вітчизняна література, преса має на поширення правди про Україну.

Але українці не перестали читати! Під час війни Книга насправді допоможе Вам поринути у інший світ, відволіктись від щоденних переживань, зберегти свою душевну рівновагу та психологічне здоров’я ваших близьких.

А у бібліотечно-інформаційному центрі кожного читача чекають не тільки сучасні хороші книги на всякий смак, але й підтримка, допомога, порада щодо захисту інформаційного простору, як розпізнавати фейки та ін.

У час збройної агресії ключовим стає готовність та вміння захищати свою державу. Разом переможемо!

 Людмила Бурячинська

У повідомленні використані матеріали з сайту:

https://ula.org.ua/novyny-ta-podii/novyny/5043-plakat-do-vseukrainskoho-dnia-bibliotek-2