Власний бізнес – не мрія, а втілення задумів і реальність

Економічне відділення

21 вересня 2022

21 вересня 2022 р. студенти економічного відділення групи 41-М разом з куратором Балдич Л. В. відвідали кав’ярню «Еклер», якою керує студентка цієї групи Сєргєєва Ліля. Кав’ярня є сімейним бізнесом родини Сєргєєвих. Студенти мали змогу поспілкуватися і дізнатися історію створення, специфіку організації роботи кав’ярні.

Ідея створення власного бізнесу виникла у Лілії під час вивчення дисципліни «Маркетинг» (викладач Царук В. Ю.) і написання бізнес-плану з навчальної практики. Вивчення менеджменту (викладач Моцнюк В. Ю.) розвинуло зацікавленість у розвитку колективного підходу до роботи, знання з дисципліни «Управління якістю» (викладач Мартинова І. М.) про безпечність харчових продуктів та важливість якості товарів для споживача стали актуальними.

Отримані компетентності під час вивчення дисципліни «Господарське право» (викладач Ільїн В. А.) дозволяють менеджеру Лілії правильно організовувати зв’язки з постачальниками та здійснювати закупівлю сировини і матеріалів для роботи кав’ярні.

Лілія поділилася своїм досвідом щодо застосування знань з фінансового обліку, які дають їй можливість самостійно вести облік та здавати податкову звітність.

Студентка зупинилася на проблемах, що виникають під час роботи з клієнтами.

Під час заходу студенти цікаво і з користю провели свій час – розширили і поглибили свої знання, отримана інформація для них була не тільки цікавою, але й важливою, з точки зору можливостей майбутнього.

Щиро вдячні Лілії та її персоналу за смаколики.

 

Людмила Балдич,

куратор 41-М групи,

Віта Моцнюк,

викладач менеджменту

 

.