Перспективи дуальної освіти в ІТ-сфері

Відділення програмування Рада роботодавців ВП

15 вересня 2022

15 вересня в 56 аудиторії викладачемНікітською Оксаною Віталіївною було проведено семінар «Перспективи дуальної освіти в ІТ-сфері» для студентів 4-го курсу відділення програмування.

Мета семінару полягала у визначенні поняття та основних пріоритетів дуальної освіти для студентів випускних груп спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення», встановленні взаємозалежності тандему «ОСВІТА - РОБОТА» в ІТ-сфері, доцільності продовження освіти та отриманні вищої освіти, як перспектива розвитку конкурентоспроможного ІТ – спеціаліста.

В рамках заходу були запрошені представники сфери ІТ Рівного: Хмельник Андрій, виконавчий директор Rivne IT Education (ГС Рівненський Кластер ІТ-освіти), Ірина Черевко, Co-Founder&CEO Yellow Recruiting Company, які донесли інформацію студентам випускних груп про перспективи, можливості та особливості працевлаштування в Рівному та поза її межами. Були розглянуті напрями розвитку здобувачів освіти для успішного працевлаштування, а також перешкоди на шляху пошуку першої роботи в ІТ сфері.

Крім того було висвітлено інформацію здобувачам освіти про наявність ІТ-компаній та організацій Рівного та готовність їх співпрацювати з студентами в межах технологічних практик та, в перспективі ставати їх потенційними роботодавцями.

Завідувач відділенняпрограмування Якимчук Ірина Олександрівна узагальнила інформацію доповідачів, вмотивувавши здобувачів освіти на подальше навчання за ступеневою освітою, а також самонавчання для розвитку майбутніх випускників та становлення їх як конкурентоспроможних ІТ – спеціалістів.

Оксана Нікітська, викладач