Відкрите заняття з дисципліни «Основи робототехніки. Інтернет речей»

Відділення програмування

13 вересня 2022

13 вересня в стінах Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» було проведено відкрите заняття в групі 7-ІПБ з дисципліни «Основи робототехніки. Інтернет речей» викладачем циклової комісії «Програмування та інформаційних дисциплін» Котом В. В. на тему «Встановлення і налаштування Arduino IDE. Прошивка Arduino». Метою заняття було ознайомити майбутніх програмістів із базовим навиками конструювання і програмування пристроїв на основі програмно апаратної платформи ARDUINO, запалити в них прагнення до роботи своїми руками та інтерес до вивчення технічних наук.

В ході заняття викладач, в рамках коротких теоретичних відомостей, ознайомив студентів з сферою використання мікроконтролерів в робототехніці, ІоТ, вбудованих (Embedded) системах. Продемонстрував різні сучасні види мікроконтролерів, зокрема запропонував студентам починати їх вивчення з апаратно-програмної платформи ARDUINO. На конкретному прикладі було показано особливості програмування мікроконтролерів в Arduino IDE.

Для закріплення теоретичних відомостей студенти проходили міні опитування на платформі kahoot, під час якого викладач коментував варіанти відповідей студентів. Після kahoot-у студенти приступили до самостійного виконання завдань, результати виконання яких необхідно було продемонструвати наприкінці заняття.

За кілька хвилин до кінця пари за активну роботу були відмічені студенти Черняк Максим, Гордов Михайло, Казимірский Артем.

Василь Кот, викладач