Волонтерський рух під час воєнного стану

Економічне відділення Благодійність Гурток Бухгалтер

02 вересня 2022

2 вересня 2022 року студенти 5-ОБ групи спеціальності «Облік і оподаткування» разом з членами гуртка «Бухгалтер» прийняли активну участь у волонтерській діяльності, яка проходила в одному з волонтерських центрів Рівного.

Умови повномасштабної війни вкотре продемонстрували неймовірну силу та масштаби волонтерського руху в Україні. Волонтери реалізують напрями з надання волонтерської допомоги Збройним Силам України та постраждалим внаслідок широкомасштабної військової агресії Росії проти України, збирають кошти й закуповують товари для потреб фронту та цивільних, координують роботу центрів допомоги для внутрішньо переміщених осіб, здійснюють підготовку потенційних місць розміщення людей, надають психологічну допомогу для дітей та підлітків, здають кров на донорство, організовують допомогу людям похилого віку, здійснюють авто-волонтерство тощо. Саме ці напрями волонтерської діяльності є найпотужнішими в умовах війни.

Благодійний рух в Україні активно зростає та розвивається. Допомогти тим, хто цього потребує сьогодні, можна в один клік – відправивши посильну суму на рахунок відповідної організації. Проте не завжди такої допомоги достатньо – часто потрібні конкретні дії «на місцях»: доставка продуктів та одягу, допомога медикам, організація обідів для безпритульних, догляд за хворими та багато іншого.

Сила України – в її людях. У цьому переконувалися уже не раз і нині, коли Україна палає у ворожому вогні і відстоює свою незалежність, ми вкотре впевнюємося, що завдяки щирості та відданості нашого народу – ми обов’язково переможемо.

 

Рис Ірина, староста 5-ОБ групи,

член гуртка «Бухгалтер»,

Мартинова Ірина Миколаївна,

завідувач економічного відділення