Новий навчальний рік стартував

Коледж

01 вересня 2022

01.09.2022 року наш коледж спільно з усією Україною відзначив День знань і початок нового навчального року.

У вітальному слові директор коледжу, заслужений працівник освіти України Корсун Ярослав Петрович привітав першокурсників із початком нового етапу у їх житті та відзначив, що 2022-2023 навчальний рік проходитиме  у надзвичайно складних умовах. Війна, яку розпочала путінська росія, кардинально змінила життя кожного українця З перших днів агресії колектив коледжу долучився до  боротьби проти окупантів – здійснюється збір коштів для ЗСУ (трудовий колектив коледжу  перераховує щомісяця одноденний заробіток  для ЗСУ), проводиться активна волонтерська діяльність, окремі викладачі і студенти проходять службу в рядах ЗСУ. Не зважаючи на труднощі воєнного стану, успішно завершено 2021-2022 навчальний рік, дипломи молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра, бакалавра у 2022 році отримали 479 випускників. Вступна кампанія 2022 року засвідчила високий імідж коледжу серед абітурієнтів – по кількості поданих заяв і зарахованих на навчання на основі базової загальної середньої освіти (368 осіб) ВСП «РФК НУБіП України» впевнено лідирує серед закладів фахової передвищої освіти Рівненщини і відповідних структурних підрозділів НУБіП України.

Наказ про зарахування студентами ВСП «РФК НУБіП України» зачитав заступник директора з навчальної роботи Царук Василь Юрійович.

Від студентів-випускників 2023 року першокурсників привітав студент четвертого курсу відділення програмування, відмінник навчання Майба Павло, який побажав молодому поповненню берегти та примножувати традиції коледжу, одного з найкращих закладів фахової передвищої освіти України. Колега Павла передали коледжівську символіку тим, кому продовжувати естафету поколінь у нашому навчальному закладі.

Ведучі урочистостей відзначили, що можливістю навчатися, просто жити ми завдячуємо тим героям, які сьогодні зі зброєю в руках відстоюють наше право на незалежність. На жаль, не всі вони повернуться додому,не всі зможуть обійняти рідну неньку, приголубити кохану, взяти на руки донечку чи синочка. Серед тих патріотів, які загинули на Сході України у 2014 році, є два випускники нашого коледжу – Гулюк Сергій, випускник заочного відділення та Свідерський Дмитро, випускник економічного відділення.

 У цей день колектив коледжу традиційно вшановує пам'ять і тих випускників коледжу, для кого останнім життєвим рубежем стала далека афганська земля:

- Кононюка Андрія – випускника будівельного відділення;

- Ютовця Миколу – студента будівельного відділення;

- Конончука Олександра – випускника гідромеліоративного відділення.

Пам'ять про тих, хто загинув, відстоюючи незалежність нашої держави, учасники заходу вшанували хвилиною мовчання. Студенти 31-П групи поклали квіти до меморіальної дошки та постаменту Героям.

Завершилися урочистості спільним молебнем та освяченням, які провів священник Свято-Покровського собору ПЦУ отець Петро.

 

Талімончук Олександр, заступник директора з виховної роботи