Освітні партнери Rivne IT Cluster спланували роботу на 2022-2023 навчальний рік

Відділення програмування

19 липня 2022

19 липня 2022 року на базі Рівненського державного гуманітарного університету відбулася зустріч освітніх партнерів Rivne IT Cluster.

Учасники обговорили наступні питання:

- STEM-ЛАБОРАТОРІЇ у м. Рівне для навчальних потреб; підготовки і підвищення кваліфікації вчителів інформатики, викладачів ІТ-дисциплін; гуртків для учнів та студентів;

- спільна дисципліна (гостьові лекції, академмобільність, тренінги, неформальна освіта, ...)- варіанти реалізації;

- дорожня карта взаємодії закладу освіти з ІТ-компаніями.

Модерував захід Войтович Ігор Станіславович, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри інформаційно-комунікаційних технологій та методики викладання інформатики. За його пропозицією буде організовуватися STEM-ЛАБОРАТОРІЯ на базі університету з метою знайомства викладачів та студентів з сучасними інформаційними технологіями.

Також, Ольга Степанченко, директор інноваційного підрозділу інжинірингової лабораторії "Ноосфера" (НУВГП) та виконавчий директор Rivne IT Cluster розповіла про організацію проведення представниками ІТ компаній спільних дисциплін у ЗВО.

Зацікавленість в учасників викликала "Дорожня карта взаємодії закладу освіти з ІТ-компаніями", яку також запропонував Ігор Войтович.

Наступна зустріч відбудеться через місяць. На ній учасники домовилися обговорити складені плани та можливість їх реалізації.

Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування