Закон законів. 28 червня - День Конституції України

Бібліотечно-інформаційний центр

28 червня 2022

Конституція - основний закон, який гарантує кожному громадянину країни  права і свободи, а також визначає політичний устрій держави. День Конституції України - одне з найбільших державних свят. Припадає воно щорічно на 28 червня.

Конституцію України було ухвалено і введено в дію 28 червня 1996 року о 9 годині 18 хвилин. Саме з цього моменту у свідомості людей остаточно утвердилася ідея власної державності. Конституція стала гарантом незалежності, знаряддям реформаторської розбудови держави, важливим кроком уперед у забезпеченні прав людини і громадянина в Україні.

Конституція закріплює в Україні засади державної політики, спрямованої передусім на забезпечення прав і свобод людини й гідних умов її життя. Конституція стала базою для розвитку та зміцнення демократичної, соціальної і правової держави, в якій людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю.

Цього року ми відзначаємо День Конституції в умовах війни. Та ми щиро віримо у нашу перемогу. З Днем Конституції українці!

У бібліотечно-інформаційному центрі коледжу для наших користувачів підготовлена виставка  “ Закон законів ”.

 

 Світлана Андрійчук, провідний бібліотекар БІЦ

Джерело: https://uk.wikipedia.org/wiki/День_Конституції_України