Засідання Круглого столу стейкхолдерів, викладів і здобувачів освіти спеціальності 073 Менеджмет

Економічне відділення

27 червня 2022

27 червня 2022 року відбулася зустріч здобувачів освіти спеціальності 073 «Менеджмент» з представниками адміністрації коледжу та стейкхолдерів щодо акредитації даної спеціальності.

Акредитація – це процедура надання навчальному закладу певного типу права провадити освітню діяльність, пов'язану із здобуттям вищої освіти та кваліфікації, відповідно до вимог стандартів вищої освіти, а також до державних вимог щодо кадрового, науково-методичного та матеріально-технічного забезпечення.

Акредитація є дуже важливою подію, до якої як здобувач освіти так і викладач повинен бути готовий. Тому головною задачею, цієї зустрічі представники адміністрації зробили ознайомлення студентів спеціальності 073 «Менеджмент» з тим, що ж означає акредитація для їхньої спеціальності, про важливість проходження акредитації та розповіли про анкетування, яке є інструментом, що допоможе зрозуміти ставлення студентів до освітньої програми, екзаменів, практики та інших нюансів, та допоможе зробити певний внесок в розвиток проблемних сторін.

Робочою групою Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» щодо складання освітньої документації зі спеціальності 073 Менеджмент є:

  1. КОНОНЧУК Оксана Миколаївна, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист, голова циклової комісії економічних дисциплін ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» – керівник проектної групи, гарант освітньої програми.
  2. МАРТИНОВА Ірина Миколаївна, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист, завідувач економічним відділенням ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» – член проектної групи.
  3. ЦАРУК Василь Юрійович, спеціаліст вищої категорії, доктор економічних наук, заступник директора з навчальної роботи ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» – член проектної групи.

До складу стейкхолдерів увійшли:

  1. Василець Сергій Дмитрович – директор ТОВ «Серненський хлібозавод», ТМ «Скиба».
  2. Черначук-Семенишана Олена Володимирівна – головний бухгалтер ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України».
  3. Рожко Олена Вадимівна – завідувачка канцелярією ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України».

Першим виступив Царук В.Ю., який і розповів саме основне про акредитацію, про її переваги та про її важливість. Основну увагу привернув до опитування здобувачів освіти, які можуть проводитися акредитаторами.

Наступним виступив Шалай С.В., темою виступу стало анкетування. З виступу здобувачі освіти довідалися про важливість анкетування, нюанси які можуть виникати при проходженні питань, а саме головне про анонімність такого анкетування.

Зустріч завершилася виступом Конончук О.М., в якому вона розповіла та показала, де на сайті коледжу можна знайти та ознайомитися з освітньою програмою, навчальними планом, Положеннями, які стосуються освітнього процесу та Кодексами честі (Кодекс честі студента та Кодекс честі викладача).

З цієї зустрічі здобувачі освіти спеціальності 073 «Менеджмент» дізналися багато додаткових відомостей про акредитацію, зрозуміли її важливість та серйозність.

 

Оксана Конончук,

викладач економічних дисциплін