Виховна година "Рудий ліс Чорнобиля"

Групи загальноосвітньої підготовки

22 квітня 2022

21.04.2022 року в рамках проведення тижня загальноосвітніх дисциплін, викладачами Зіняч Вікторією Вікторівною та Капітулою Ігорем Карповичем була проведена інтегрована година спілкування "Рудий ліс Чорнобиля".

Викладачі разом із студентами 11-М та 11-О груп активно  обговорили тему Чорнобиля. Дана тема є актуальною у світлі сьогодення, адже, незважаючи на війну, що триває на нашій землі, наближається пам'ятна дата 36-ї річниці Чорнобильської трагедії. Крім вшанування пам'яті, викладачі разом зі студентами обговорили питання повернення життя в зону відчуження, а саме, розглянули феномен розквіту фауни, що спостерігається там всупереч законам фізики, біології, хімії та логіки.

Учасники зустрічі також намагалися пояснити наслідки перебування в зоні відчуження для військовослужбовців російської федерації, які в умовах війни проти України, перебували там протягом місяця і, до того ж, проводили там земляні роботи.

Учасники години спілкування вкотре переконалися, що світ природи дивний та непередбачуваний. А знання простих та, здавалося б, елементарних речей, як от знання історії минулих літ, можуть врятувати життя.

Ігор Капітула, викладач

Вікторія Зіняч, викладач