Відкрите заняття з дисципліни Залізобетонні та кам’яні конструкції на тему «Особливості роботи залізобетонних конструкцій при динамічних (вибухових) навантаженнях»

Технічне відділення Гурток Технолог

14 квітня 2022

13 квітня 2022 року, професор Масюк Григорій Харитонович  в рамках проведення традиційного «Тижня будівельних дисциплін» провів відкриту лекцію на тему дії вибухових навантажень та видів фортифікаційних об’єктів. Захід проводився для студентів спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» з групами 5-ББ, 6-ББ 21-Б, 31-Д. Були присутніми усі викладачі технічного відділення та представники адміністрації коледжу, зокрема заступник директора з навчальної роботи Царук Василь Юрійович та методист Балдич Людмила Володимирівна.

В своїй доповіді лектор охарактеризував наступні питання: призначення захисних споруд та вимоги до них, існуючі конструктивні та архітектурно - об’ємні рішення захисних споруд, дослідження на пробій, існуючі інженерні методики проектування захисних залізобетонних споруд, та ознайомив здобувачів освіти із експериментально теоретичними та практичними дослідженнями блочних фортифікаційних споруд, котрі проходять на кафедрі промислового та цивільного будівництва.

У процесі проведення заняття здобувачі освіти не тільки отримали нову інформацію, але й мали можливість побачити результати реальних випробувань залізобетонних зразків фортифікаційних споруд.

Загалом відкрите заняття було цікавим та захоплюючим. Здобувачі освіти активно долучилися до обговорення актуальної теми і поглиблювали набуті знання.

 

Григорій Масюк, викладач будівельних дисциплін

Тарас Сасовський, голова циклової комісії будівельних дисциплін