Хакатон з розробки ігор Global Game Jam 2022

Відділення програмування

04 лютого 2022

Вже не перший рік ВСП «РФК НУБіП України»  бере участь у міжнародному хакатоні. 16-30 січня у всьому світі водночас відбувався глобальний хакатон з розробки ігор Global Game Jam 2022. Джем об’єднує як досвідчених розробників, так і новачків, адже, це чудова нагода продемонструвати свій професіоналізм чи вперше спробувати себе у геймдеві і зсередини подивитися, як відбувається створення гри з нуля.

У цьому році через пандемію, на жаль, не мали можливості провести оффлайновий захід, як в усі попередні роки, проте джемери з усієї країни з не меншим ентузіасмом сформували команди «на ремоуті» та плідно працювали над іграми. Оскільки кінцевий термін завантаження ігор 30 січня, цьогорічний джем дає повні два тижні на розробку – вперше в історії!

16 січня о 21:30 за київським часом головні організатори Джему повідомили тему: «Duality».

Global Game Jam – це соціальний захід, спрямований на знайомство ентузіастів та професіоналів ігробудівництва, роботу в команді, презентацію створених проектів. Тому на Міжнародному рівні усі проекти джему презентуються рівним чином, тут немає конкурсу чи рейтингу. Але організатори Global Game Jam Ukraine, проводять конкурс проектів джему по країні, щоб визначити розробки, які найбільш перспективні для перетворення у повноцінну гру.

Учасниками також стали наші студентів відділення програмування. Нажаль, не всі команди вийшли на фініш та презентувалися. Команда: Dual Shot зайняла 5 місце. Решта команд не можуть похвалитися хорошими місцями. Але це є неоцінений досвід. Учасники отримали подарунки на згадку про участь у міжнародний конкурс зі створення комп’ютерних ігор Global Game Jam.

Щиро дякуємо усім, хто долучився до глобального хакатону, бажаємо успіхів переможцям на наступних етапах та запрошуємо усіх бажаючих на Global Game Jam 2022. Гарна спроба застосувати фахові компетентності. Сподіваємося, що така участь відділення програмування стане в нагоді всім, хто хоче бути розробником ігор! Бажаємо успіхів!

 Тетяна Черняк, викладач