Інтерактивна лекція «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини

Юридичне відділення

10 грудня 2021

10 грудня 2021 року з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини та в рамках Всеукраїнського тижня права у ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» відбулася інтерактивна лекція на тему «Права людини» для студентів та студенток 2-4 курсів, які навчаються за спеціальністю «Право». Спікеркою заходу виступила студентка 4 курсу юридичного відділення, волонтерка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Рівненській області Кухарук Світлана.

Під час інтерактивної лекції були висвітлені питання міжнародно-правових стандартів у сфері захисту прав людини, поняття та сутність прав людини. Учасники й учасниці структурували свої знання історичних аспектів теми прав людини, а також покращили розуміння відмінності між правами та свободами, поняттям людської та особистої гідності. Студентство почуло інформацію про основні концепції розуміння рівності, яка, зокрема, є однією з основ виникнення прав людини. Світлана розповіла також про покоління прав людини та механізми захисту прав людини на національному та міжнародному рівнях.

Наприкінці студенти та студентки взяли участь у грі «Права людини» на платформі Kahoot, а найкращі отримали подарунки - матеріали від системи Безоплатної правової допомоги та Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем».

Світлана Кухарук, студентка