Якість товарів і якість послуг – запорука успіху

Економічне відділення

02 грудня 2021

01 грудня 2021 р. відбулося відкрите інтегроване заняття для студентів 31-П та 31-М груп з дисциплін: «Управління якістю», викладач Мартинова І. М., «Підприємницька діяльність», викладач Василець С. Д., «Ринкові дослідження», викладач Балдич Л. В.

Метою проведення такого заняття стало розширення і поглиблення фахових знань, формування у здобувачів освіти спеціальностей «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» і «Менеджмент» свідомого ставлення до процесів у правління якістю як на виробництві так і в торгівлі. Під час проведення заняття студенти презентували результати досліджень, які вони виконували в рамках вивчення дисципліни «Ринкові дослідження». Головною тезою інтегрованого заняття стало «Якість товарів і якість послуг – запорука успіху»

Василець Сергій Дмитрович, директор ТОВ «Вектр», сертифікований аудитор системи менеджменту Центру Оцінки Відповідності «Фактум», який залучений до освітнього процесу як фахівець з виробництва, розповів студентам про систему безпеки харчових продуктів HACCP, основні принципи її функціонування та особливості впровадження.

Назарук Оксана презентувала доповідь «Підготовка води для виробництва харчової продукції», яку підготувала під керівництвом викладача Мартинової І. М. Тема якості води є дуже актуальною, тому що вода один із найважливіших ресурсів для виробництва продовольчих товарів та впливовий чинник на здоров’я людини.

10 вересня в Києві в «ЦУМ Київ» пройшла V урочиста церемонія нагородження кращих компаній сфери роздрібної торгівлі, торговельної нерухомості та e-commerce України – RAU Awards 2021. Організатор – Асоціація рітейлерів України. Переможців було визначено в 35-ти номінаціях в категоріях «Рітейлер року», «Кращий ТРЦ/Shopping Centre Awards», «Кращі рітейлери в e-commerce» та в трьох спеціальних номінаціях: «Персона року в рітейлі», «Персона року в девелопменті» та «Персона року в e-commerce».

Викладачем Балдич Л. В. було запропоновано студентам 31-П групи дослідити торгові мережі, які стали переможцями у свої номінаціях. Здобувачі освіти працювали в малих групах і на підсумковому занятті представили результати свої досліджень у формі презентацій. Під час виконання дослідження в рамках міні-проекту вони знайомилися з історією створення і розвитку мережі торгівельних підприємств, надавали характеристику асортименту продукції, яка продається в мережі, давали портрет споживача, за вторинною інформацією з Інтернет-ресурсів визначали місце мережі торгових підприємств серед великих рітейлерів, аналізували відношення покупців до мережі магазинів за результатами анкетування.

Студенти Скоропада Діана, Назарук Оксана, Берестень Богдана, Козачок Павло, Люмах Олег досліджували торгову мережу супермаркетів «АТБ». Проект представляли Діана і Богдана.

Зварич Вероніка і Кантоніст Ольга, представляли результати досліджень лінійки магазинів «Eva». Разом з ними над проектом працювали Макаровець Яна, Хоружа Іванна, Криворучко Маргарита, Ничипорець Оксана.

Вахер Станіслав, Ганжа Ярослав, Курильчик Костянтин, Батьковець Артем, Кондратюк Дмитро темою дослідження обрати торгову мережу «Спортмайстер». Ярослав і Станіслав у своєму виступі представили командні напрацювання і висновки.

Здобувачі освіти Ткач Анна, Шарчук Ольга, Коновал Назар, Германюк Ярослав, Сорочук Денис проводили дослідження торгової мережі «Brocard». У виступі презентували доробок групи Анна, Ольга і Назар.

За результатами досліджень кожна команда підготувала звіт і надала його до розгляду викладачам, які оцінили роботу студентів. Думка викладачів суттєво вплине на оцінку модульного контролю, так як результати дослідницької діяльності студентів обов’язково будуть враховані в рейтинг модуля.

Людмила Балдич, викладач фахових дисциплін

Діана Скоропада, староста 31-П групи