Міжнародний екологічний хакатон #GREEN4EUROPE

Економічне відділення Технічне відділення

02 грудня 2021

 01.12.2021 студенти коледжу долучились до серії  міжнародних екологічних  хакатонів #GREEN4EUROPE, яка об’єднує новаторів у газузі сталого розвитку з Ураїни, Грузії та Німетччини.

Основним девізом екологічного хакатону є «Твоя ідея врятує планету!» Хакатон  звертає увагу на питання стійкості, зокрема в Грузії, Україні та Німеччині, і приймає заявки на проекти, які відповідають Глобальним цілям ООН, які забезпечують вирішення найактуальніших проблем, з якими сьогодні стикається наша планета.

Хакатон був присвячени втіленню інноваційних ідей відповідно до цілей сталого розвитку ООН. Співорганізаторами  виступають представники ГО «Енергійна країна» (Україна), працівники Берлінського технічного центру N3XTCODER (Німеччина) й Асоціація сталого розвитку Грузії. Усебічну підтримку хакатонам забезпечують Міністерство закордонних справ Німеччини й інші міжнародні інституції-партнери: Medialine, Міністерство освіти та науки України, TECHIIA, UNIT.City, DataNatives, Самміт-Книга, IBCentre, Studway, INSCIENCE, Екологічний та освітній центр & Impact Hub Georgia, IT Ukraine Association, EBA, Ukrainian Startup Fund, YEP, AIN.Business

Проведення хакатонів #Green4Europe покликане об’єднати на всіх можливих рівнях майбутніх лідерів і амбітних змінотворців, а також на основі поєднання відповідних навичок, ідей та дисциплін досягнути успішної інноваційно-технічної колаборації між розрізненими групами в Україні, Грузії й Німеччині.

Півфінал проходив в онлайн-форматі за участю 8 команд:

Team 1 - Waste & Recycling (this actually a cohort of several projects)

Team 2 - NADC Team 3 - Your Air Test

Team 4 - Dvichi

Team 5 - Energy (this actually a cohort of several projects)

Team 6 - Scooby Doo

Team 7 - DLEIF

Team 8 - Ok Town NADC

Від коледжу участь в хакатоні брали такі студенти:

Мельничук Платон 21-Ф, Плисюк Дмитро, Тимошок Олексій 31-3, Цикун Валентина 41-Ю групи. Наші студенти мали можливість попрацювати в різних групах над проєктами з переробки відходів, еко-туризму, зменшення викидів парникових газів, перехід на альтернативні джерела енергії, збереження біорізноманіття. Досвідчені спеціалісти, експерти однодумці допомагали валідувати свої ідеї у створення проєктів.

Під час хакатону учасники змогли усвідомити вплив технологічних інновацій задля формування більш сталої мобільності; мали нагоду перевірити свої практичні навички в роботі з реальними продуктами; навчалися об’єднувати інноваційні зусилля з галузевими експертами й іншими фахівцями-партнерами.

Стефанія Малимон

викладач екології