Знайомство студентів коледжу з UPRISE IT Академією

Відділення програмування Рада роботодавців ВП

02 листопада 2021

02 листопада 2021 року в рамках співпраці з ІТ-кластером Рівного студенти четвертого курсу відділення програмування разом з керівником виробничої практики Нікітською Оксаною Віталіївною відвідали комп’ютерну академію UPRISE.

Метою зустрічі є активізація студентів щодо подальшого вдосконалення професійних компетентностей. Сучасна ІТ академія не лише надає можливості здобування найактуальніших скілів, що затребувані в ІТ компаніях Рівного, але й має за мету працевлаштувати власних слухачів. Академія надає можливість навчатись у практикуючих програмістів, співпрацює з ІТ компаніями Рівного та готує майбутніх працівників для підприємств з якими співпрацює.

Так, директор  UPRISE IT Академії Назар Маланчук мотивував студентів коледжу до подальшого розвитку, самоорганізації та розуміння власної приналежності до ІТ-сфери, а також значно розширив кругозір присутніх здобувачів освіти розуміння процесів, що відбуваються в середині галузі ІТ як в загальному, так і в межах Рівного. В процесі зустрічі були підняті важливі питання щодо визначення власної ніші серед великого різноманіття напрямків ІТ.

Крім того, одна з викладачів академії провела студентам майстер клас з 2D анімації, після чого вони мали змогу власноруч випробувати свої сили у цьому напрямі та продемонструвати результат навчання.

Також кожен здобувач освіти зміг пройти тест для визначення рівня знань англійської мови. Адже академія також проводить для слухачів курси англійської мови, оскільки сфера ІТ передбачає вільне володіння англійською мовою для можливості подальшого саморозвитку та реалізації власних потенціалів.

Драгальчук Богдан (41-ІП група): "Враження від побаченого позитивні! Перш за все, вразила база академії, сучасна потужна техніка, сучасний дизайн приміщення. По-друге, є вибір навчальних курсів, хоч і невеликий. Але це пов'язано з напрямом підготовки, який дає Uprise для подальшого працевлаштування".

Гончарук Уляна (42-ІП група): "Назар, на мою думку, велику увагу приділив мотивуванню для здобуття ІТ освіти. Це не тільки розповідь про щось віртуальне, але й про реальне зацікавлення у майбутній професії. Батькам розповіла про свої враження від побаченого і почутого, вони підтримують мене. Тепер я знаю чим я буду займатися після закінчення коледжу".

Шварц Анастасія (41-ІП групи): "Мене зацікавили курси з англійської мови. Я їх хочу обрати. На даний момент я визначаюсь з напрямом в ІТ галузі. До сьогодні мені подобався вебдизайн, а тепер я хочу спробувати свої сили в 2D анімації".

Гарасюк Анатолій (41-ІП група): "Відчуття, що я побував у кріслі реального ІТшника. Переді мною великий екран, зручний стіл, затишно. Я весь у світі програмування. Front end - це те, чим я хочу займатися і за це отримувати достойну заробітну плату!"

Така зустріч запланована для студентів різних курсів та спеціальностей ВСП «РФК НУБіП України» для можливості розвитку дуальної освіти.

Оксана Нікітська, керівник виробничої практики