Славетні жінки України

Економічне відділення Юридичне відділення

07 жовтня 2021

7 жовтня в рамках проведення тижня юридично-соціальних дисциплін відбулося відкрите спільне засідання гуртків «Соціолог», «Економіст», «Рівненщина. Історія рідного краю» на тему: «Славетні жінки України».

Засідання підготували та провели керівники гуртків Лук’янчук С.В., Навозняк Л.М., Купчишина Т.В.

Без перебільшення і з гордістю можна констатувати, що про жінку-українку в світі ходять легенди. Українки ставали королевами, впливали на політику великих держав, з'являлися на полотнах всесвітньо відомих художників і створювали всесвітньо відомі полотна власноруч. Вони робили наукові відкриття, виступали на світових сценах, засновували школи і писали книжки.

Тепер жінка у вишиванці з'являється на світових наукових конгресах, під українським прапором гордо стоять наші спортивні красуні, наша прекрасна половина представляє свої мистецькі шедеври на світових майданчиках,  у світових благодійних організаціях і на подіумах краси.  

Здобувачі освіти 21-О, 21-П, 21-Ф та 41-Ю груп підготували та виступили з презентаціями про найвідоміших жінок давньої та сучасної України, а саме: Роксолану, Соломію Крушельницьку, Наталія Полонську-Василенко, Марію Заньковецьку, Євгенію Мірошниченко, Катерину Білокур, Квітку Цісик, Аду Роговцеву, Яну Клочкову, Олену Степанів.

Українські жінки гідні найвищих нагород і найсвітлішої пам’яті… Не забуваймо нашого героїчного минулого, продовжуймо традиції предків!

Світлана Лук’янчук, викладач юридично-соціальних дисциплін