Бабин Яр: без права на забуття

Відділення програмування

30 вересня 2021

80 років тому в Києві сталася одна з найбільших трагічних подій в історії міста і в історії України періоду Другої світової війни. Десятки тисяч невинних жертв, вбиті нацистами, повинні слугувати всім нам пересторогою про небезпеки, які приховують у собі тоталітаризм, ненависть, фанатизм, расизм та упередження, і як все це зло стає моторошною реальністю під час окупацій і війн. Пам'ятаймо трагедії,до яких привели"ідеології"...

Для вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру, була проведена виховна година «Бабин Яр: без права на забуття», участь у якому взяли студенти 21-ІП групи, а також куратор Юлія Юхимчук.

Словосполучення «Бабин Яр» вже давно стало символом трагічної пам’яті про Голокост в Україні та світі. Україна разом зі світом пам’ятає та шанує пам’ять про загиблих українських євреїв, що лежать, дуже часто безіменними, у тисячах братських могил, розкиданих по території України.

Гончаренко центр Рівне 29.09 о 18:00 провів показ із обговоренням документального фільму «Назви своє ім'я».

«Назви своє ім'я» (англ. Spell your name) – повнометражний документальний фільм українського режисера Сергія Буковського.

Фільм є українсько-американською копродукцією, компанія-виробник якої – американська Фундація Shoah. Співпродюсером стрічки став американський режисер єврейського походження Стівен Спілберґ. В основі стрічки – відеосвідчення про Голокост, зібрані Фундацією Shoah в Україні. У фільмі люди, які вижили у Другій світовій війні, розповідають в інтерв'ю, як їм вдалося врятуватися від неминучої загибелі. Після завершення фільму було модероване обговорення за участю Максима Гона – українського історика і політолога, доктора політичних наук (2007), співзасновника Центру студій політики пам'яті та публічної історії «Мнемоніка».

У повідомлення використані матеріали з сайту:

https://www.facebook.com/GoncharenkoCentreRivne/

Юлія Юхимчук, куратор 21-ІП групи