Нові надходження для викладачів та здобувачів освіти відділення загальноосвітньої підготовки

Групи загальноосвітньої підготовки Нові надходження БІЦ

24 серпня 2021

  1. Авраменко О. М. Українська мова та література : збірник завдань в тестовій формі. Ч. ІІ / Олександр Авраменко. - Київ : Грамота, 2021. - 144 с.

 

Посібник укладено відповідно до чинних програм з української мови та літератури для закладів загальної середньої освіти й програми ЗНО. Завдання відповідають новому формату сертифікаційної роботи з української мови і літератури до зно–2021. Збірник містить завдання в тестовій формі з української мови та літератури різного рівня складності. У виданні подано сім варіантів орієнтовного тесту у форматі ЗНО. Видання призначене для якісної підготовки старшокласників до проходження зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури.

 

  1. Авраменко О. М. Українська мова та література : за новою ред. Правопису : довідник : завдання в тестовій формі. Ч. 1 / О. М. Авраменко, М. Б. Блажко. - Київ : Грамота, 2020. - 496 с.

 

Збірник містить теоретичний матеріал, завдання в тестовій формі різного рівня складності з української мови та літератури, а також короткий словник наголосів і короткий фразеологічний словник. Посібник укладено відповідно до чинних програм з української мови та літератури для середніх загальноосвітніх навчальних закладів і програм зно-2017. Видання призначене для якісної підготовки школярів до зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури. Матеріал посібника також можуть використовувати вчителі під час проведення уроків для навчального тестування й контрольних робіт.

 

  1. Богацький І. С. Бізнес-курс англійської мови / І. С. Богацький. - Київ : ВП Логос-М, 2011. - 352 с. - (Серія "Вас чекає успіх!").

 

Книга охоплює широкий діапазон мовних кліше, текстів, вправ та діалогів. Мета посібника - навчити основ ділового спілкування в усній та письмовій формах. Навчальний курс складється з 12 уроків, кожен з яких включає в себе основний текст-полілог, словник-мінімум, лінгвокомерційний коментар, загальноосвітній та граматичний коментарі, тексти для читання. Для студентів та самостійного навчання.

 

  1. Гельфгат І. М. Фізика : 11 кл. : рівень стандарту, профільний рівень ; збірник задач / І. М. Гельфгат, І. Ю. Ненашев. - Харків : Вид-во "Ранок", 2019. - 176 с.

 

Книга спеціально розроблена з урахуванням вимог і правил згідно зі стандартами освіти. Підручник містить матеріал для вивчення як самостійно, так і разом з викладачем. У посібнику зібрані завдання для декількох рівнів знань. Перший базовий - для учнів, які вивчають стандартну програму. Другий рівень - може застосовуватися цими ж учнями для мотивації отримати вищу оцінку. І останній - третій, вже для учнів профільних шкіл або ліцеїв. Також завдання третього рівня можуть бути використані на шкільних олімпіадах, відбіркових турах та інших конкурсних програм. Книга містить необхідну кількість таблиць і довідників, спираючись на які учні можуть вирішити завдання. В кінці кожної теми є тести, пройшовши які можна перевірити, як учень засвоїв матеріал. Збірник задач може бути використаний як методичний матеріал для проведення конкурсних робіт для учнів під час факультативу.

 

  1. Громадянська освіта. Інтегрований курс : рівень стандарту : підручник для 10 кл. / І. Д. Васильків, В. М. Кравчук, О. А. Сливка, І. З. Танчин та ін. - Тернопіль : Астон, 2018. - 256 с.: іл.

 

Підручник підготовлено відповідно до навчальної програми з громадянської освіти (інтегрований курс) для 10 класів загальноосвітніх шкіл, затвердженої Наказом Міністерства освіти і науки № 1407 від 23 жовтня 2017 року. Зміст підручника містить теоретичний матеріал відповідно до вікових особливостей учнів і практичні завдання для розвитку готовності молодої людини у майбутньому до усвідомленого вибору шляхом активної участі в суспільних процесах, установлення конструктивних відносин на засадах соціального партнерства. Методичний апарат підручника сприятиме розвитку навичок критичного мислення та предметних компетентностей десятикласників, а також реалізації міжпредметних зв’язків. Рубрики підручника («варто знати», «мовою оригіналу», «додаткова інформація», «виконайте в команді», «поміркуйте разом»), система завдань і запитань для роботи на уроці і вдома дадуть змогу вчителеві обрати оптимальну форму роботи з учнями, використовуючи особистісно зорієнтований підхід.

 

  1. Карп’юк О. Д. Англійська мова = Еnglish : підручник для 10 кл. : рівень стандарту / О. Д. Карп’юк. - Тернопіль : Лібра Терра, 2012. - 224 с.: іл.

 

  1. Кузишин А. В. Географія. Комплексна підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання : за чинною програмою ЗНО / А. В. Кузишин, О. Г. Заячук. - Тернопіль : Підручники і посібники, 2020. - 496 с.

 

Посібник містить теоретичний матеріал, а також тестові завдання різного ступеня складності. Зміст матеріалів відповідає вимогам чинної програми зовнішнього незалежного оцінювання та чинних навчальних програм з географії. Для абітурієнтів, учнів 11 класу, вчителів географії.

 

  1. Математика : алгебра і початки аналізу та геометрія : рівень стандарту : підручник для 10 кл. / А. Г. Мерзляк, Д. А. Номіровський, В. Б. Полонський, М. С. Якір. - Харків : Гімназія, 2018. - 256 с.

 

  1. Математика. Сучасні підготовка до ЗНО з математики / Ю. О. Захарійченко, О. В. Школьний, Л. І. Захарійченко, О. В. Школьна. - Кам’янець-Подільський : Аксіома, 2020. - 232 с.

 

Посібник призначений для підготовки до ЗНО з математики і містить усі необхідні для цього теоретичні відомості та тренувальні завдання різних рівнів складності. Весь матеріал розбитий на 10 розділів у відповідності до основних змістових ліній шкільного курсу математики. Тренувальні завдання подано за зростанням рівня складності і парами: завдання а) учень виконує разом з учителем, а завдання б) – самостійно. До кожного розділу подано тематичний тест, а наприкінці посібника наведено комбіновані тести у форматі ЗНО 2021 року. До всіх тренувальних завдань і завдань тестів подано відповіді, а для найбільш складних завдань – ще й вказівки для їх розв’язування. Для випускників загальноосвітніх шкіл, абітурієнтів, вчителів математики та всіх симпатиків якісної підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання.

 

  1. Мегазбірка найновіших учнівських творів. 5-11 класи / укл. В. В. Федієнко. - Харків : ВД "Школа", 2016. - 784 с.

 

  1. Універсальний сучасний довідник школяра : 5-11 класи / О. К. Смолякова [та ін.] . - Донецьк : ТОВ ВКФ "БАО", 2017. - 1184 с.

 

Універсальний довідковий посібник з алгебри, геометрії, фізики, хімії. Ця книжка допоможе вам швидко й ефективно підготуватися до уроку, заліку, контрольної роботи. Також ви зможете систематизувати свої знання під час підготовки до іспиту. Видання включає узагальнюючі таблиці, схеми, пояснювальні малюнки й тлумачення основних термінів і понять. Адресовано учням шкіл усіх типів та абітурієнтам.

 

Людмила Бурячинська