Тарас Шевченко – Це Україна

Економічне відділення

04 березня 2021

9 березня 2021 року минає 207 річниця з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка – символу Української держави, видатного українського поета і прозаїка, драматурга, художника, політичного та громадського діяча.

З нагоди цієї події 03 березня 2021 року, куратором Матвійчук Л.А. та  здобувачами освіти 22-О групи було організовано відкритий виховний захід, мета якого розкрити образ Тараса Шевченка  не лише як визначну постать української культури, але й звичайної людини зі складною долею, яка, мабуть, відображає долю всього українського народу, зі своїми недоліками та життєвими історіями. Показати, як образ Шевченка українці переосмислили у 21 столітті та чому саме він вкотре став справжньою «рок-зіркою» і «батьком української нації».

Він народився кріпаком і майже не мав шансів на успіх, утім, талант і добра вдача дозволили йому стати частиною еліти того часу. Володар срібної медалі Академії мистецтв, академік гравюри, юнак, який отримує можливість навчатись у Римі – все це про Шевченка. Варто наголосити, що для сильної та активної особистості немає нічого неможливого, однак для цього треба довго і наполегливо працювати.

 

Любов Матвійчук, викладач економічних дисциплін