Нові надходження навчальної літератури

Бібліотечно-інформаційний центр Нові надходження БІЦ

24 листопада 2020

Бібліотечно-інформаційний центр інформує про нові навчальні посібники та підручники для освітнього процесу.

1. Інформаційний та кіберпростори: проблеми безпеки, методи та засоби боротьби : посібник : лабораторний практикум / В. Л. Бурячок, С. В. Толюпа, В. В. Семко [та ін.] . - Львів : Магнолія 2006, 2020. - 178 с

У посібнику представлено низку лабораторних робіт за такими темами: ознаки, принципи становлення та розвитку сучасного інформаційного суспільства; кіберпростір та мережа Internet: становлення, структура, проблемні аспекти функціонування; система безпеки інформаційного і кіберпросторів: формування та розвиток, а також засоби та способи боротьби в інформаційному і кіберпросторах. Їх засвоєння дозволить більш глибоко та детально розглянути основні положення, поняття й визначення щодо базових аспектів захисту інформації, створення та експлуатації захищених інформаційних та комунікаційних систем. Посібник буде корисний науковим та науково-педагогічним працівникам, аспірантам, магістрантам і студентам вищих навчальних закладів, що навчаються за спеціальністю 125 «Кібернетична безпека».

 

2. Аніловська Г. Я. Університетська освіта : навч. посібник / Г. Я. Аніловська, Н. С. Марушко, Л. М. Томаневич. - Львів : Магнолія-2006, 2018. - 304 с

У навчальному посібнику для самостійного вивчення курсу «Університетська освіта» висвітлено сутність і принципи вищої освіти України, її адаптацію до європейського освітнього простору, кредитно-модульну систему організації навчального процесу, питання студентського самоврядування. Зручна структура посібника дає змогу легше засвоїти навчальний матеріал. Розраховано для студентів вищих навчальних закладів економічного спрямування, а також усіх тих, хто цікавиться сучасними проблемами вищої освіти.

 

3. Бурячок В. Л. Інформаційний та кіберпростори: проблеми безпеки, методи та засоби боротьби : підручник / В. Л. Бурячок, Г. М. Гулак, В. Б. Толубко. - Львів : Магнолія 2006, 2020. - 448 с

У підручнику висвітлено головні ознаки таких понять, як інформаційне суспільство; інформаційний і кіберпростір; інформаційна та кібербезпека. Розкрито основи їх формування та розвитку, досліджено їх сутність, основний зміст і складові. Виклад зорієнтовано на фахівців у галузі кібернетичної безпеки. Посібник буде корисний також науковим та науково-педагогічним працівникам, аспірантам, магістрантам і студентам закладів вищої освіти.

 

4. Нікольський Ю. В. Системи штучного інтелекту : навч. посібник / Ю. В. Нікольський, В. В. Пасічник, Ю. М. Щербина. - Львів : Магнолія 2006, 2020. - 280 с. - (Комп'ютинг)

У навчальному посібнику викладено основні поняття та методи систем штучного інтелекту. Наведено методику побудови предметної області, описано процедури пошуку в просторі станів. Розглянуто теорію логічного виведення, а також реалізацію доведення теорем методом резолюцій. Систематизовано подано ідеї та алгоритми машинного навчання; зокрема, розглянуто дерева рішень та нейронні мережі. Окремий розділ присвячено міркуванням в умовах невизначеності. Посібник адресовано студентам і аспірантам спеціальностей, пов’язаних із вивченням систем штучного інтелекту, він буде корисним і для професіоналів, які бажають вийти за межі вузької спеціальності.

 

 

Людмила Бурячинська, завідувач БІЦ