Засідання  гуртка «GIS-INFORM» на тему: «Майбутнє галузі геодезії та землеустрою – виклики сьогодення»

Технічне відділення

08 травня 2020

В  останні десятиріччя у світі відбувається надзвичайно інтенсивний розвиток нових технологій одержання інформації про просторові характеристики об’єктів Землі, суцільна інформатизація охопила сферу геодезії та землеустрою. Наслідком  такого інтенсивно-технологічного  розвитку галузі, можуть стати разючі зміни на ринку праці, адже інженерні навички та вміння геодезистів, землевпорядників, фотограмметристів, картографів, які ще декілька років тому могли вважатися затребуваними, сьогодні досить швидко «застарівають» та втрачають актуальність. Для того щоб «іти в ногу з часом» та стати конкурентноспроможним спеціалістом потрібен постійний системний аналіз трендів, за якими геодезія та землеустрій розвиватимуться у найближчі роки.

8 травня 2020 р.,  в рамках тижня  землевпорядних дисциплін, відбулося відкрите онлайн засідання  гуртка «GIS-INFORM» на тему: «Майбутнє галузі геодезії та землеустрою – виклики сьогодення». На засіданні були присутні здобувачі освіти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» та викладачі технічного відділення.

Модератор засідання – Рудько Ольга Миколаївна, керівник гуртка.  

Гурток створений з метою забезпечення професійного самовизначення студентів та їх участі унауково-дослідницькій діяльності.  Гуртківці працюють над дослідженням сучасних геоінформаційних технологій в галузі землеустрою,системним аналізом перспектив і трендів технологічного розвитку землевпорядної галузі та вивчають досвід іноземних держав щодо розвитку сучасного землеустрою.

Рудько О.М. зазначила, що дана тема засідання була обрана для обговорення невипадково. Адже, для того щоб «іти в ногу з часом» та стати конкурентноспроможним фахівцем потрібен постійний системний аналіз трендів, за якими геодезія та землеустрій розвиватимуться у найближчі роки.

 Тому метою відкритого засідання гуртка «GIS-INFORM» стало представлення досліджень гуртківців та ознайомлення присутніх з новітніми технологіями, які змінюють геопросторову галузь.

На засіданні заслухали доповіді:

студенти 31-з групи:

Юхимюка Владислава – 6 новітніх технологій, які можуть змінити геопросторову галузь;

Одуда Артема – Новітні технології в геодезії;

Степанюк Дарини – Новітні технології в ГІС;

Ніколайчук Мар’яни – Новітні технології в кадастрі;

студенти 32-з групи

Савоніка Романа – Картографія;

Поволоцької Ольги – Землеустрій та територіальне планування.

Переглянути презентації

Підводячи підсумок засідання, можна зробити висновок, що нашим студентам для того щоб стати успішними, затребуваними, високооплачуваними професіоналами потрібно:

  • вміння критично мислити;
  • бути інтелектуально мобільним;
  • вивчати прогресивні технології в галузі та бути готовим до їх практичного застосування.

Неля Русіна, голова циклової комісії землевпорядних дисциплін

Ольга  Рудько, науковий керівник гуртка «GIS-INFORM»