Нові надходження за березень 2020 року

Бібліотечно-інформаційний центр Нові надходження БІЦ

13 березня 2020

Читання для розуму – те саме, що й фізичні вправи для тіла. Пропонуємо нашим користувачам для прочитання сучасну українську та зарубіжну літературу, яка надійшла до бібліотечно-інформаційного центру.

 

  1. Вишневський Я. Л.Зміщення спектра : продовження бестселера "Самотність у Мережі : [роман] / Я. Л. Вишневський ; пер. з пол. О. Кравець. - Харків : Ранок ; Фабула, 2019. - 448 с.

Чуттєве продовження бестселера «Самотність у Мережі» — 21 рік по тому! Якуб — студент факультету інформатики в університеті. Він не знає, що в житті його матері було велике кохання, яке й досі її хвилює. І от його дівчина раптом помічає дивовижні зв’язки між книжкою, яку саме читає, і життям свого коханого. Вона починає пошуки і наштовхується на таємницю. Хто насправді є батьком Якуба? Чи має вона право знайти відповідь на це питання?Родинні секрети, ретроспекції, різні країни — герої наново переживають давно забуті емоції, прагнуть розібратись у власних почуттях і зрозуміти, чи правильний вибір вони колись зробили.

 

  1. Вишневський Я. Л.Кульмінація / Я. Л. Вишневський ; пер. з пол. Н. Сняданко, Т. Чужа. - Київ : Рідна мова, 2015. - 368 с.

Один чоловік і вісім жінок. Літературний флірт розігрується у світі стосунків чоловіків і жінок? Найбільші протилежності й водночас досконала єдність. Коли зустрічається чоловіче начало з жіночим, настає КУЛЬМІНАЦІЯ відчуттів. Чудова збірка оповідань, одна половина з яких написана Янушем Вишневським, а друга — зірками жіночої літератури. Українські авторки розпочинають дискусію на тему, яку знають найкраще — жіночність. Кожне оповідання прочитують по-новому — знаходять сюжетну лінію, героя, сцену, які становлять для них КУЛЬМІНАЦІЮ історії і вибудовують або власну версію подій, або ж розкривають тему — ту, чи іншу — по дотичній. Із цього діалогу народилася провокаційна розповідь про силу почуттів, втрату, тугу, зради і неймовірних жінок — у процесі дозрівання, хоча давно дорослих; дорослих, а досі ще незрілих.

 

  1. Гурницька Н. Багряний колір вічності : роман / Наталія Гурницька. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2019. - 192 с.

У Львові сучасному, Львові передвоєнному і Львові часів Другої світової війни відбуваються драматичні події, народжуються родинні таємниці й перетинаються долі героїв цього роману. Ірена — юна наївна гімназистка із заможної родини. Доля дарує їй трагічне кохання, яке вривається в її спокійне життя вихором перших глибоких почуттів, сильних емоцій та чуттєвих насолод. Життя кидає Ірену в лихоліття війни, жорна сталінських репресій і на заслання в Казахстан. Яку ціну доведеться заплатити дівчині за своє щастя та любов? Чи зуміє вона вистояти, не зламатися і зберегти у собі світло добра й любові? Як та чому поєдналися історія кохання Ірени з долею та життям Анни з роману «Мелодії кави в тональності кардамону»?

 

  1. Кідрук М. Доки світло не згасне назавжди : роман / Макс Кідрук. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2019. - 512 с

Ніякі жертви не варті спроб виправити минуле, адже безжальний світ завжди знайде спосіб примусити за них розплачуватися. Сестри Рута й Індія, попри незвичні імена, проживають цілком буденні життя: Індія навчається на лікаря, Рута закінчує одинадцятий клас. Усе раптово змінюється, коли через нещасний випадок гине наречений Індії.

 

  1. Лис В. С. Соло для Соломії : роман / Володимир Лис. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2019. - 368 с

Вона йде за покликом серця, помиляється сама й легко пробачає помилки іншим, сходить на самий верх величі людського духу та падає у безодню засудження оточуючих... Карколомні події ХХ століття - війна, примусова колективізація - події, що назавжди змінили не тільки людей, а й Україну. Та у межах історії країни це лише пункт статистичних даних, за яким немає нічого, окрім чисел. А як щодо історії однієї людини, жінки, котра прагла звичайного земного щастя?

 

  1. Сапковський А. Відьмак. Хрещення вогнем / Анджей Сапковський; пер. польськ. С. Легеза, Стужук О = Wiedzmin. Chrzest ognia / Andrzej Sapkowski : роман. - 2-е вид. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2018. - 384 с

У пошуках Цірі — зниклої під час битви на острові Танедд названої доньки — Ґеральт вирушає у відчайдушну мандрівку охопленими кривавою війною королівствами. Дивна компанія ділить з ним небезпеки подорожі: вірний друг поет Любисток, вправна лучниця Мільва, врятований відьмаком нільфгардець Кагір і химерний цирульник Еміель Регіс, на якого натрапили на старому кладовищі…

 

  1. Скрябін К. Поезія / Кузьма Скрябін. - Харків : Фоліо, 2018. - 216 с

Кузьма Скрябін (справжнє ім’я Андрій Кузьменко) народився в місті Самбір Львівської області 17 серпня 1968 року. Закінчив музичну школу за класом фортепіано. У 1989 році записав першу пісню у складі музичного гурту «Скрябін». З того часу став відомим як співак, автор музики і текстів пісень, а з 2006 року (після публікації повісті «Я, “Побєда” і Берлін») ще і як талановитий письменник. 2 лютого 2015 року Кузьма Скрябін трагічно загинув в автомобільній аварії.  У видавництві «Фоліо» вийшли друком його книжки «Я, “Побєда” і Берлін» (українською та російською), «Я, Паштєт і Армія», та "Я, Шонік і Шпіцберген".У поезіях, що увійшли до видання, якнайкраще розкривається яскравий талант Кузьми з його іскрометним гумором, тонким ліризмом, чіткою громадянською позицією.

  

  1. Щербак Ю. М. Україна в епоху війномиру : книга підсумків і пророцтв / Ю. Н. Щербак. - Київ : Ярославів Вал, 2020. - 352 с

Нова книжка відомого українського письменника Юрія Щербака «Україна в епоху війномиру» це спроба уявити Україну ХХІ століття у загальній картині фантастичних соціальних і науково-технологічних змін, що підстерігають людство. Ця книга – знак тривоги і надії. Тривоги – бо надто серйозними є загрози, особливо з боку Росії в час, коли Україна потребує єдності. І надії, – бо ще залишається шанс врятувати Україну від капітуляції та розпаду.  Привертає увагу своєрідна форма книжки – поєднання політологічних текстів з притчами пророчого звучання. «Україна в епоху війномиру» просто приречена стати прогностичним бестселером. Бо хто ж із нас не прагне побачити: що там, за дверима майбутнього?!

 

         Приємного та пізнавального Вам читання!

Людмила Бурячинська, завідувач БІЦ