Бухгалтерський облік в умовах діджиталізації

Економічне відділення Рада роботодавців ЕВ

29 жовтня 2019

29 жовтня 2019 року кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку і оподаткування Литвиненко Володимир Сергійович виступив у якості запрошеного лектора у рамках налагодженої співпраці з економічним факультетом НУБіП України з практичним заняттям на тему: «Бухгалтерський облік в умовах діджиталізації» з дисципліни «Інформаційні системи і технології в обліку» для студентів  31-О, 32-О груп спеціальності «Облік і оподаткування».

Литвиненко Володимир Сергійович зазначив, що теперішнє суспільство називають суспільством знань і високих технологій, інформація у такому суспільстві стає першочерговою потребою, продуктом людської діяльності, джерелом знань, основою планування, прогнозування і моделювання, одним з чинників прийняття рішень і управління процесами у суспільстві, освіті й техніці. Але інформація має бути не задля інформації, а для вирішення проблем, отримання знань, тому важливо вміти аналізувати і перетворювати її. Студенти розгляну програмний продукт конфігурацію «Бухгалтерія в редакції 2.0» на прикладі нарахування та виплати заробітної плати, при цьому зробили правильні налаштування програми, види нарахувань працівникам та інше. Результати виконаних операцій проаналізували за допомогою звітів.

Тож сьогодні інформація та все пов’язане з нею впевнено увійшло у наше життя: жоден фахівець не може обійтися без роботи з інформацією, кожна людина активно використовує інформацію у повсякденному житті. 

Зустріч пройшла в атмосфері поваги та взаєморозуміння. Студенти засвоїли  пізнавальний аспект інформаційної грамотності як вид індивідуальної компетенції.

Бондарчук І.П.

викладач економічних дисциплін