Співпраця з кафедрою статистики та економічного аналізу НУБіП України

Економічне відділення Рада роботодавців ЕВ

28 жовтня 2019

28 жовтня 2019 р. завідувач кафедри статистики та економічного аналізу, доктор економічних наук, професор Лазаришина Інна Дмитрівна виступила у якості запрошеного лектора у рамках налагодженої співпраці з економічним факультетом НУБіП України з лекцією на тему: «Методика аналізу фінансових результатів діяльності підприємства» з дисципліни «Аналіз господарської діяльності» для студентів  спеціальності «Облік та оподаткування», які навчаються за освітнім рівнем бакалавр.

Інна Дмитрівна зазначила, що ефективність діяльності підприємства багато в чому залежить від того, наскільки швидко i правильно воно орієнтується у ринкових відносинах. У цьому аспекті особливої важливості та необхідності набуває аналіз фінансових результатів, який  дає відповіді на питання, що пов’язані з вирішенням проблем підвищення ефективності діяльності та забезпечення конкурентоспроможності підприємства на ринку.

Під час лекції було розглянуто завдання аналізу фінансових результатів, етапи, заходи щодо мінімізації (нейтралізації) негативно діючих чинників.

Зустріч пройшла в атмосфері поваги та взаєморозуміння. Студенти  обговорили важливі питання щодо удосконалення методики аналізу фінансових результатів у підприємствах агропромислового комплексу України в умовах глобалізації економіки.

Оксана Немкович, к.е.н., викладач економічних дисциплін