«Зупинимо булінг разом!»: виховна година

Бібліотечно-інформаційний центр

28 березня 2019

19 січня 2019 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)», яким вперше в українському законодавстві визначено таке поняття, як булінг та встановлено відповідальність за нього.

Актуальну проблему поширення булінгу в Україні обговорювали 27 березня на відкритій виховній годині «Зупинимо булінг разом!» у читальному залі БІЦ здобувачі освіти 31-ІП та 32-ІП груп, куратори Юхимчук Ю. П., Бойко Л. М., бібліотекарі. На зустріч була запрошена начальник відділу Рівненського районного відділення державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Рівненській області Іщук Наталія Володимирівна. Доступно, на життєвих прикладах вона донесла ознаки булінгу, особливості різних видів насильства та цькування серед молоді та дітей, особливу увагу приділила відповідальності за причетність до булінгу не тільки його учасників, а також спостерігачів та батьків.

Доповненням до наданої інформації став короткий відеофільм про види та ознаки булінгу, а також перегляд літератури у бібліотечно-інформаційному центрі, підготовлений Денисюк М. О.

Види булінгу

Якщо тобі потрібна допомога – звернись на Національну дитячу «гарячу лінію» 116 111. Знаймо свої права!

Людмила Бурячинська, завідувач БІЦ

Марина Денисюк, бібліотекар