Виховний захід "Головний ворог людства – самі люди"

Технічне відділення

13 березня 2019

13 березня 2019 року було проведено відкритий виховний захід для студентів технічного відділення 31-З групи на тему: «Головний ворог людства – самі люди»,  яку провела  викладач землевпорядних дисциплін Малимон  Стефанія Стефанівна. На захід було запрошено Олену Коган представника Центру громадського здоров’я. 

Людство зіштовхується з безліччю чинників, які загрожують здоров’ю людини впродовж життя. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) склала список найсерйозніших проблем, яким належить протидіяти в найближчі роки: 1. Атмосферне забруднення та зміни клімату; 2. Неінфекційні захворювання; 3. Глобальна пандемія грипу; 4. Неприйнятні умови проживання; 5. Стійкість до антибіотиків; 6. Ебола та інші небезпечні віруси;         7. Слабка система охорони здоров’я; 8. Спротив вакцинації;  9. Лихоманка денге; 10. ВІЛ і СНІД. https://umoloda.kyiv.ua/number/3413/218/129856/

Сама ВООЗ, яка є одним із підрозділів ООН, визначає поставлене завдання як «мета – три мільярди»: тобто покращення доступу до загального медичного страхування для одного мільярда людей, гарантування медичного обслуговування у випадках надзвичайних ситуацій для ще одного мільярда людей і підвищення рівня благополуччя та якості здоров’я ще для мільярда людей. 

Під час виховної години студенти ознайомились із  зазначеними проблеми та шляхами їх вирішення.

О. Коган докладно розповіла про роботу Центру громадського здоров’я. Вона зауважила, що Рівненщина – одна з перших областей, де прийняли рішення про створення Центру. З появою нової структури консолідуються зусилля для реклами здорового способу життя. Адже, 99,2% смертей у 2017 році на Рівненщині – від неінфекційних хвороб. Від тих, які в першу чергу вимагають профілактики – серцево-судинні, хронічні, діабет та онкологія. Торік від таких хвороб померли 13 869 людей в області. Тому Центр громадського здоров'я працює зі здоровим населенням та виконує профілактичну функцію.

Захід пройшов у дружній атмосфері. Студенти виявили неабиякий інтерес до вибраної теми.

 

Стефанія Малимон, куратор 31-З групи

Неля Русіна, голова циклової комісії землевпорядних дисциплін