«Зростаємо мужніми»: перегляд літератури. 6 грудня – День Збройних Сил України

Бібліотечно-інформаційний центр

05 грудня 2018

День Збройних Сил України - свято, яке відзначаєтся щорічно 6 грудня у день прийняття Верховною Радою України в 1991 році Закону України "Про Збройні Сили України".

Збройні Сили України - військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладаються завдання з оборони України, захист її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності. Збройні Сили України забезпечують стримування збройної агресії проти України та відсіч їй, охорону повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України, а також беруть участь у заходах, спрямованих на боротьбу з тероризмом. Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України є Президент України.

Завдяки героїчним діям українського воїнства, підтримці з боку волонтерів, всього українського народу наша країна вистояла і зберегла свою свободу. Збройні Сили України, Національна гвардія інші силові підрозділи міцно тримають оборону на Сході нашої держави. Незламний і непереможний бойовий дух, мужність і професіоналізм воїнів Збройних Сил України й надалі будуть національною гордістю, гарантом стабільності та безпеки України.

В читальній залі бібліотечно-інформаційного центру оформлений перегляд літератури «Зростаємо мужніми», з матеріалів якого можна дізнатися про історію створення Збройних Сил та про наших славних воїнів які захищають нас і Україну.

Слава Україні! Героям Слава!

Вітаємо усіх захисників Вітчизни та висловлюємо щиру вдячність за наше мирне небо!

Петренко Г.І., провідний бібліотекар

Джерело: https://uk.wikipedia.org/wiki/День_Збройних_сил_України