Семінар на тему: "Світ у 2030: нове мислення, нова економіка, нові кордони"

Юридичне відділення

22 вересня 2018

Нещодавно 20 вересня було проведено семінар на тему: «Світ у 2030: нове мислення, нова економіка, нові кордони. B.Пекар" який проходив за адресою вул.Соборна, 112 (11-й поверх), SkyBar Manhattan на чолі з активним громадським діячем та українським підприємцем Валерієм Олександровичем Пекарем. На заході були присутні: заступник міського голови м.Рівне Віталій Герман, активна громада м.Рівне.

На цей семінар з ініціативи викладачки юридичних дисциплін Ірини Матковської завітали також  здобувачки освіти юридичного відділення.

Коротко про те, хто ж такий  Валерій Пекар.

Валерій Олександрович Пекар  - український підприємець і громадський діяч. Співзасновник Громадянської Платформи Нова Країна, віце-президент УСПП, президент компанії «Євроіндекс». У 2001–2008 - заступник голови правління Інтернет Асоціації України.

У 2003-2008рр. - голова Комісії УСПП з питань телекомунікацій та інтелектуальних мереж. У липні 2018 року підтримав відкритий лист українських діячів культури до ув'язненого у Росії українського режисера Олега Сенцова.

Стосовно заходу. Світ стоїть на порозі фантастичного технологічного стрибка. Звичайно, це вплине на економіку, політику, приватне життя. На бізнес, сім'ю, освіту, кар'єру. На межі держав, на уряди і міста. На психологію людини, її ставлення до їжі, грошей, подорожей, релігії. 

Яким буде світ у 2030 році? Що робити зараз, щоб ми і наші діти були до цього готові?

Самою влучною фразою на даному семінарі став вислів Вільяма Гібсона: «Майбутнє вже тут. Воно просто ще не так широко поширене». Що змінюється? Все! - технології, економічні відносини, культура, політичні системи, організація, управління, лідерство, населення, тощо. 

Так розвиток чи деградація??

Судячи з прогнозів В.Пекаря, якщо зараз ми нічого не будемо робити, то така країна, як Україна просто зникне з лиця Землі. 

 Дані заходи для нас дуже важливі, адже те, що нас може чекати в майбутньому, повинна знати кожна людина.   

Посилання на інформацію та фото - Управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій, Агенція сталого розвитку міста.

 

Ірина Матковська, викладачка юридичних дисциплін