Презентація книги Сергія Татчина “Любити”

Юридичне відділення

17 вересня 2018

16 вересня у книгарні «Є» відбулась поетична зустріч з автором Сергієм Татчиним, який презентував свою книгу поезій «Любити». Модератором літературної зустрічі виступив неперевершений Олександр Ірванець.

На даний захід завітали здобувачки освіти юридичного відділення за ініціативою викладачки юридичних дисциплін Ірини Матковської.

Любити” - це не лише поезії, це витвір мистецтва.Що може бути важливішим у житті, ніж любов? Власне, й навиком основним у житті є навчитись любити. Що може навчити цьому краще, аніж хороша поезія? А у Сергія Татчина вона однозначно така. Книга тішить не лише читача, а й естета всередині.

Сергій Татчин народився у Вінниці, свого часу закінчив Московську державну текстильну академію, факультет ужиткового мистецтва, мешкав поза межами Батьківщини. Спершу основним видом діяльності обрав для себе живопис. Як художник майже 30 років був учасником різноманітних виставок. Його роботи є у приватних колекціях ряду країн.

Не менш вагомий і літературний доробок митця. У 2013 році вийшла перша його збірка віршів "Дзен.UA", за яку був відзначений літературно-мистецькою премією "Кришталева вишня". У 2016 році світ побачив "Семисвічник" та "Пташка". Також автор здобув літературну премію імені Михайла Стельмаха від журналу "Вінницький край". У 2017 році з друку вийшли ще дві збірки - "Вінницька Абетка" та епістолярні хроніки. І автор запевняє, що темп не зменшить - у планах ще кілька книжок, виходу яких вже чекають шанувальники його поезії. Також поет поділився з присутніми історією свого входження у літературу, пошуку власного поетичного голосу та планами на майбутнє.

Здобувачки освіти мали чудову нагоду бути присутніми під час бурхливого діалогу - з жартами, доброю іронією та відвертістю, отримати незабутні позитивні емоції та враження.

Посилання на інформацію та фото - книгарня «Є».

Ірина Матковська, викладачка юридичних дисциплін