Тренінг «Протидія гендерно обумовленому насильству та дискримінації»

Юридичне відділення

14 вересня 2018

14 вересня  2018 року в приміщенні БО “Мережа 100 відсотків життя» за адресою: м. Рівне, вул. Чорновола 74-б відбувся тренінг "Гендерне насильство та основи самозахисту".

Мета проекту – забезпечити обізнаність жінок та дівчат у Рівненській області з питань домашнього насильства, дискримінації та гендерної рівності.

Модераторами даного тренінгу були:

керівник проекту «Протидія гендерно обумовленому насильству та дискримінації», юристка ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» Тетяна Мельник;

регіональна координаторка по зв’язкам з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини та юридичною клінікою «Pro Bono» Національного університету «Острозька академія» Марія Цип’ящук;

голова правління БО «Позитивні жінки м. Рівне» Олена Кукаріна.

Також до обговорення практичних питань щодо гендерної дискримінації та насильству долучився юрист БО “Мережа 100 відсотків життя Рівне” Андрій Преподобний.

Учасниками тренінгу від ВСП «Рівненський коледж НУБіП України» стали викладачка юридичних дисциплін Ірина Матковська та студентки 41-Ю групи: Синиця Анастасія, Дацюк Неля, Йонтко Анастасія, Шевчук Катерина, Васільєва Катерина. Під час тренінгу студентки отримали теоретичні та практичні навички щодо філософських, історичних, психологічних, соціологічних, юридичних аспектів дослідження гендерної проблематики. Особлива увага модераторами заходу була направлена на розкриття таких понять, як: термін гендер та гендерне насильство; формування вміння розпізнавати насильство; зростання поінформованості жінок та дівчат з питань психологічного самозахисту; ефективного використання інструментів та знань для захисту від насильства; особливостей видів насильства в сім’ї (сексуальне, психологічне, економічне, фізичне) тощо.

Наприкінці навчання учасники тренінгу отримали сертифікати.

Висловлюємо подяку організаторам заходу за можливість студенткам, майбутнім спеціалістам-юристам, долучитись до обговорення питань захисту прав людини та протидії гендерно обумовленому насильству та дискримінації.

Тренінг проводився в рамках проекту "Партнерство заради захисту прав жінок Рівненщині", що реалізуються за підтримки Українського Жіночого Фонду.

Мета тренінгу досягнута.

 

Ірина Матковська, викладачка  юридичних дисциплін