Міжнародний день чистих берегів. Я прибрав – Твоя черга!

Технічне відділення

14 вересня 2018

Щороку в треті вихідні вересня по всьому світу проходять екологічні заходи в рамках Міжнародного дня чистих берегів (International Clean Beach day)  за підтримки Європейського Союзу та інших міжнародних організацій. Зокрема, в цей день проводяться акції на узбережжях річок, морів і океанів з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів світу. Захід засновано в 1986 році і з кожним роком набуває все більшої популярності.

У Мінекології нагадали, що проблема засмічення побутовими відходами річок, морів і океанів світу набрала глобальних масштабів. Є нагальна потреба зупинити перенесення сміття водними шляхами. Україна також активно долучається до цієї події. Зокрема, Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство освіти і науки України, Державне агентство водних ресурсів України та Регіональний проект ЄС «Водна ініціатива плюс» (ЕUWI +) закликають всіх небайдужих українців приєднатися до екологічної акції «Міжнародний день чистих берегів», яка відбудеться 15 вересня, в Міжнародний день чистих берегів річок, морів і океанів. Долучитися до акції можна приймаючи виклик: «Я прибрав – Твоя черга!»

Так, студенти 31-З групи Технічного відділення спеціальності  Геодезія  та землеустрій долучились до акції. Вони із своїм куратором Малимон С.С. прибирали побутове сміття на березі озера Басів кут та вели роз’яснювальну роботу з громадянами щодо підвищення екологічної свідомості рівнян.


«Пам'ятайте: майбутнє наших водойм – в наших руках!».