«Сузір’я дів». Презентація книги Дари Корній

Юридичне відділення

09 червня 2018

8 червня 2018 року до книгарні «Є» з літературним візитом завітала львівська письменниця Дара Корній. Без псевдоніму – Мирослава Замойська, яка презентувала книжку «Сузір`я Дів». На даний захід завітали студентки юридичного відділення Йонтко Анастасія, Мельник Діана, Мирончук Анна за ініціативою викладачки юридичних дисциплін Ірини Матковської.

Дара Корній – українська сучасна письменниця, журналістка, мистецький критик і просто чарівна, мудра львів'янка, якій не байдужа українська мова та українці. Володарка відзнаки «Золотий письменник України» (2016 рік).

Пише і для дітей, і для дорослих. Сумарний наклад її творів – біля 200 тис. примірників. Працює в жанрі соціально-побутової прози та в жанрі міського фентезі, гармонійно вплітаючи в сучасний світ елементи слов’янської дохристиянської міфології, майстерно використовуючи народні казки, легенди, обряди.

Під час презентації книги студентки дізнались, що є таке сузір’я, в якому кожна жінка від народження має свою зорю. «Сузір’я Дів» – то плетиво жіночих доль, пов’язаних давнім амулетом, фатальним прокляттям і родинною історією, яка рясно скроплена моторошними таємницями, лукавими інтригами, безневинною кров’ю, підступними зрадами, безоглядною самопожертвою, справжнім коханням, що густим шлейфом тягнеться за Василиною від XVІІІ століття і до наших днів.

Також під час невимушеної розмови письменниця відкрила завісу у власне життя, анонсувала вихід нової книги.

«Читайте – тому що той, хто читає, має щасливу можливість побувати там, куди не читаючі люди ніколи не потраплять, навіть за великі гроші, аж доки не почнуть читати. Мандруйте – і ви зрозумієте наскільки це важливо бачити світ не тільки у вікні, а й за вікном. Наповнюйте своє серце любов’ю і обов’язково те почуття стане взаємним. І тільки тоді ви зрозумієте, що барв у веселки не сім, а набагато більше. Обов’язково вірте і пам’ятайте, що по вірі вашій нам дається. Тому вірте в краще, творіть його і воно обов’язково відбудеться. Не втрачайте ніколи надії. Бо тільки вона в силі наповнити геть порожній зневірений світ і вірою, і любов’ю» - ділилась власними думками чарівна письменниця.

На останок Дара Корній підписала примірники книг своїм шанувальникам. Дивлячись на усміхнену й натхненну Дару Корній, ще більше переконуєшся у тому, що сучасна українська література розвивається і може успішно конкурувати з літературою закордонною.

Посилання на інформацію – книгарня «Є».

Ірина Матковська, викладачка юридичних дисциплін