Конференція  «Туризм. Сучасний стан та тенденції розвитку»

Юридичне відділення

07 червня 2018

7 червня 2018 року у конференц-залі ресторану “Баржа” в рамках реалізації проекту “Таємничі підземелля Рівного. Культурна спадщина як елемент інтерактивного вивчення історії краю”, що фінансується Європейським союзом,  відбулась конференція.

Учасниками конференції були студентки юридичного відділення Йонтко Анастасія, Мельник Діана, Маркович Інга, Мирончук Анна за ініціативою викладачки юридичних дисциплін Ірини Матковської.

Експерти з усієї України приїхали до нашого міста, щоби поділитися досвідом у створенні дієвої стратегії туристичної привабливості міста.

На відкриття конференції були запрошені:

Володимир Хомко – міський голова Рівного; Сергій Паладійчук – секретар міської ради; Тарас Максименко – начальник управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради; Вікторія Постернак – головний спеціаліст управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради; експерти та спеціаліст з питань туризму Західної України.

Робота конференції  передбачала роботу двох секцій: «Нові інструменти в просуванні туристичних продуктів», «Актуальні проблеми в стратегії туризму».                                           

Студентки мали змогу отримати цікаву, змістовну інформацію щодо новелл у законодавстві щодо охорони культурної спадщини; ознайомилися зі стратегією туризму у м. Львів, м. Луцьк, м. Тернопіль, м. Рівне, м. Івано-Франківськ; історичною спадщиною Рівного та області; гастрономічними кодами Галичини; основами з маркетингу та створенням туристичного продукту; з’ясували особливості механізму та інструменту брендингу міст; ознайомилися з поняттям «сторітелінг».

Також студентки малу змогу дослідити головну мету проекту «Таємничі підземелля Рівного»: зберегти та популяризувати  історію і культурну спадщину Рівного. Зробити це цікавим і захоплюючим дійством. Через квестову гру залучити до вивчення історії і культури міста якомога більшу кількість його мешканців. Створити унікальний туристичний об’єкт, який привабить до Рівного значну кількість відвідувачів з усіх куточків України і дозволить, на якісно новому рівні, презентувати його образ назовні.

 Студентки отримали безліч цікавої, змістовної інформації щодо юридичних, соціальних, економічних, історичних, гастрономічних аспектів туризму.

Висловлюємо щиру подяку Тарасу Максименко – начальнику управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради за  можливість прийняти участь у конференції та отримати неоціненний досвід, теоретичні та практичні навички щодо сучасного стану та тенденцій розвитку туризму!

Розвиваймо місто Рівне разом!

 

Ірина Матковська, викладачка  юридичних дисциплін