Презентація та обговорення проекту Положення «Про публічні консультації в місті Рівному»

Юридичне відділення

02 травня 2018

2 травня у приміщенні інформаційно-освітнього простору InfoHub (м. Рівне, вул. Словацького, 3а) відбулась публічна презентація та обговорення проекту Положення «Про публічні консультації в м. Рівному».

До участі у заході запрошені представники Рівненської міської ради, зокрема міський голова та його заступники, секретар, депутати, представники виконавчих органів Рівнеради, громадські активісти, представники ЗМІ та громадяни міста.

Один із учасників заходу – Олексій Коваленко, національний експерт, голова громадської організації «Форум розвитку громадянського суспільства», член громадської бюджетної комісії,  координатор Київської громадської платформи неурядових організацій. Також до обговорення приєдналась заслужений економіст України, депутат Рівненської міської Ради, генеральний директор асоціації «Компанії «Експерт-Рівне», голова постійної комісії з питань архітектури, будівництва та землевпорядкування Туровська Людмила Валентинівна.

Студенти юридичного відділення, а саме: студент 21-Ю групи Матковський Богдан, студенти 31-Ю групи Приварська Олександра, Кузьма Наталія, Музичка Микола та студентка 32-Ю групи Климчук Анна під керівництвом викладача юридичних дисциплін Матковської Ірини Дмитрівни та члени гуртка "Консультант" під керівництвом Кийко Нелі Миколаївни долучились до публічної презентації та обговорення даного проекту.

Під час заходу було обговорено нову форму правління – публічні консультації з громадськістю – один з інструментів місцевої демократії, який дозволяє залучати громадян до вирішення проблем міста та підвищує фаховість рішень місцевої влади.

Положення «Про публічні консультації в м. Рівному» є вкрай важливим для міста, адже саме цей документ сприятиме спільному напрацюванню рішень, що максимально враховуватимуть пропозиції та потреби мешканців.

Захід проводився за підтримки Європейського Союзу і Центру демократії та верховенства права в рамках виконання проекту «Ефективне управління та роль мешканців», який впроваджується Рівненською обласною організацією Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА».

 Ірина Матковська, викладач юридичних дисциплін