Відкрите засідання екологічного гуртка «Джерело» на тему «Вода – основа життя»

Технічне відділення

22 березня 2018

Сьогодні в Бібліотечно-інформаційному центрі ВСП «Рівненський коледж НУБіП України» відбулося відкрите засідання екологічного гуртка «Джерело» під керівництвом викладача екології Стефанії Малимон. Захід приурочений Всесвітньому дню води, який людство відзначає 22 березня.

На засіданні гуртка студенти 21-З, 21-О та 11-З груп ознайомилися з водою, як основним незамінним ресурсом природи. Гуртківці підготували цікаві презентації про важливі властивості води та її значення. Так студенти 21-О групи Юлія Денисюк, Тетяна Овчаренко, Вікторія Борсук і Наталія Степчина у своїх презентаціях ознайомили з основними властивостями води як основою життя, мінеральними джерелами Рівненщини та лікувальними властивостями Острозької води.

Члени агітбригади «За чисте довкілля» Марія Михалочко і Інна Чеботарьова представили презентації про цілющі властивості питної води джерела Святого Миколая та води марки «Олександрійські джерела».

Хочеться зазначити, що води навколо нас дуже багато, але не вся вона придатна для життєдіяльності. Для вживання в їжу, потреб промисловості, сільського господарства необхідна прісна вода, але її запаси на планеті невеликі, а через регулярне забруднення і неекономне споживання постійно скорочуються.

Після засідання гуртка, в кабінеті екології була проведена дегустація питної води Рівненщини. Студенти визначали смакові якості води торгових марок «Маломидська вода», «Олександрійські джерела», води  джерела Святого Миколая та води з крана, очищеної способом зворотнього осмосу.

Перше місце посіла вода торгової марки «Олександрійська джерельна», а на другому місці «Маломидська».

Не дарма кажуть – де вода, там і життя.

Дбаймо про воду разом!

Стефанія Малимон, викладач екології, керівник екологічного гуртка «Джерело».