День народження директора

Коледж

14 березня 2018

Вельмишановний Ярославе Петровичу!

Бути хорошим директором дано не кожному, але нашому колективу з Вами дуже пощастило! Це справжній талант – бути таким професіоналом своєї справи. Ваш шлях до визнання був непростим, але чесним і відкритим – своїми власними зусиллями, своїм розумом і наполегливістю Ви долали життєві перешкоди до поставленої мети, здобули повагу серед колег, студентів, громадських і політичних діячів. Ви є людиною, яка завжди знаходить час і для родини, і для роботи, і для друзів. Разом з Вами ми радіємо успіхам нашого коледжу.

Викладацький та студентський колектив нашого коледжу шле Вам щиросердечні вітання з нагоди Дня народження!

Бажаємо творчих успіхів, сімейного благополуччя та звичайного людського щастя, завжди залишатися таким же уважним, життєрадісним, креативним, цілеспрямованим, який вміє передбачати всі ситуації на десять кроків вперед.

Бажаємо Вам від Бога – довголіття, від близьких – любові, від студентів – шани, від друзів – підтримки, від колег – розуміння.

Живіть довго в щасті, благополуччі та у доброму здоров’ї. Вітаємо!

Про директора

Корсун Ярослав Петрович народився 14 березня (10 березня за паспортними даними) 1944 року в с. Опарипси Радивилівського району Рівненської області.

Як керівник навчального закладу велику увагу приділяє питанням зміцнення матеріально-технічної бази коледжу, впровадженню інновацій та покращенню організації освітнього процесу. Завдяки його зусиллям і наполегливості всі навчальні кабінети і лабораторії оснащені відповідно до типових переліків обладнання кабінетів, мають сучасний вигляд. Також, значну увагу Корсун Я. П. приділяє вивченню попиту на фахівців в умовах ринкової економіки. З його ініціативи відкрито нові спеціальності «Фінанси та кредит», «Розробка програмного забезпечення», «Опорядження будівель та споруд та будівельний дизайн»

У 2002 році створено Навчально-практичний центр з підготовки та перепідготовки фахівців зі землевпорядкування.

У 2009 році шляхом об’єднання бібліотеки коледжу та кабінету технічних засобів навчання створено Бібліотечно-інформаційний центр, оснащений сучасним програмним забезпеченням створення і ведення електронного каталогу.

У вересні 2016 року всі комп’ютерні кабінети і лабораторії реорганізовано у Комп’ютерно-інформаційний центр, який активно сприяє освоєнню і впровадженню в освітній процес коледжу інформаційно-комунікаційних технологій.

Освіта

  • У 1966 році закінчив фізико-математичний факультет Рівненського державного педагогічного інституту.
  • У 1980 році закінчив механічний факультет Української сільськогосподарської академії і отримав кваліфікацію інженера-механіка.
  • У 1998 році склав кандидатські іспити у Київському університеті імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Політичні інститути та процеси».
  • У 2001 році закінчив докторантуру Міжрегіональної академії управління персоналом.

Посади з початку трудової діяльності

Роки роботи

Місце роботи, посада

1960-1961

Учитель праці Опарипсівської 8-річної школи, с. Опарипси Радивилівського р-ну, Рівненської обл.

1961-1966

Студент Рівненського державного педагогічного інституту, м. Рівне

1966-1978

Викладач Мирогощанського радгоспу-технікуму, с. Мирогоща, Дубенського р-ну, Рівненської обл.

1978-1980

Методист Рівненського професійного торгового училища, м. Рівне

1980-1986

Завідувач відділення Рівненського автотранспортного технікуму, м. Рівне

1986-1997

Заступник директора з навчальної роботи Рівненського державного аграрного коледжу, м. Рівне

1997-по даний час

Директор Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України, м. Рівне

Вчена ступінь, звання, нагороди

Корсун Я. П. носить почесне звання «Заслужений працівник освіти України» з 2004 року (Указ Президента України від 02 березня 2004 року № 265).

Нагороджений знаком «Відмінник освіти України» у 1998 році (Наказ Міністерства освіти і науки України від 17 грудня 1998 року № 884-К)

Нагороджений знаком «Відмінник аграрної освіти і науки України І ступеня» у 2006 році (рішення колегії Міністерства аграрної політика України від 24 листопада 2006 року № 769-К).

У 1999 році нагороджений Подякою і Грамотою Президента України. Має вчене звання «ад’юнкт-професор менеджменту» та «член-кореспондент Міжнародної кадрової академії».

Дійсний член (академік) Інженерної академії України з 2010 року.

2004 року отримав трудову відзнаку «Знак пошани». Лауреат Всеукраїнських рейтингів професійних досягнень «Лідер України» (2006 рік), «Лідер сучасної освіти» (2008 рік).

Нагороджений Орденом Української Православної Церкви Преподобного Нестора Літописця (2009 рік).

За розвиток вищої освіти 2009 року отримав відзнаку «Петра Могили» (Наказ Міністерства освіти і науки України від 26 червня 2009 року № 800-К ).

Всеукраїнський захід Міжнародного Академічного Рейтингу «Золота Фортуна» у 2010 р. нагородив Корсуна Я. П. медаллю «Трудова слава».

У 2013 році нагороджений пам’ятним ювілейним орденом – 1025 років хрещення Русі.

Нагороджений Почесними грамотами Рівненської облдержадміністрації (1999 рік, 2000 рік), Почесними грамотами Рівненської обласної ради (2008 рік), Почесними грамотами Міністерства аграрної політики України (1999 рік, 2002 рік), Почесною грамотою Президента України (2001 рік).

У грудні 2016 року Асамблея ділових кіл за рішенням Науково-Експертної Ради Міжнародної іміджевої програми «Лідер ХХІ століття» за високоякісні, конкурентоспроможні навчальні послуги, що відповідають національним та міжнародним стандартам якості, присудила ВСП «РК НУБіП України» «Золотий символ якості національних товарів та послуг України» і вручила ексклюзивний золотий диплом електронного логотипа та сертифікат на право використання його у рекламних цілях. Корсуну Ярославу Петровичу присвоєно почесне звання «Кращий керівник року» і вручено відповідний нагрудний знак з іменним посвідченням.

У грудні 2017 року в Дипломатичній академії при Міністерстві закордонних справ України під егідою Асамблеї ділових кіл України наурочистій церемонії нагородження директору коледжу, Ярославу Петровичу Корсуну, за рішенням Президії та Науково-експертної Ради Програми «Лідери ХХІ століття»присвоєно Почесне звання «Лицар Вітчизни» і вручено орден «Золотий хрест честі і звитяги «Лицар Вітчизни» з посвідченням, іменний диплом, почесну іменну зброю – оригінальну лицарську шаблю та нагрудний знак Лицарського Легіону України.

Корсун Я. П. постійно вивчає інноваційні процеси в освіті і досвід інтеграції до європейського освітнього простору.

У 2009 році отримав сертифікат учасника Міжнародного науково-практичного семінару з питань вивчення закордонного досвіду інтеграції вищих навчальних закладів до єдиного Європейського простору вищої освіти (на базі Віденського університету природних ресурсів та прикладних природничих наук, Віденського університету ветеринарної медицини та Швейцарського коледжу сільського господарства Бернського університету прикладних наук).

У 2011 році був учасником Міжнародного науково-практичного семінару «Вивчення інноваційних процесів в освіті та науці Данії та Німеччини» з відвідуванням баз практик студентів, фермерських господарств та підприємств переробної промисловості.

У 2012 році вивчав досвід інтеграції вищих навчальних закладів Нідерландів до єдиного європейського простору вищої освіти відповідно до рішень Болонської конвенції в рамках заключного семінару українсько-нідерландського міжурядового проекту «Гармонізація законодавства та політики розвитку сільських територій в Україні відповідно до стандартів Європейського Союзу».

У грудні 2015 року був учасником парламентських слухань «Правове забезпечення реформ освіти в Україні». Отримані неоціненні знання Ярослав Петрович передає колегам і студентам коледжу, впроваджує в освітню діяльність коледжу кращий досвід європейської освіти.