Підвищення кваліфікації педагогічних працівників завершилося

Коледж

06 березня 2018

06 березня 2018 року завершили свою роботу курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників, організовані ННІ післядипломної освіти НУБіП України на базі Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» за напрямом «Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності».

Підводити підсумки та тестування серед слухачів курсів до коледжу прибула Витвицька Ольга Данилівна, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності НУБіП України. Завдяки злагодженій роботі дирекції ННІ післядипломної освіти, інформаційно-обчислювального центру НУБіП України та Комп’ютерно-інформаційного центру ВСП «РК НУБіП України» лекції проходили в on-line режимі.

Слухачами курсів були викладачі шести навчальних закладів Рівненської області – ВСП «Рівненський коледж НУБіП України», Рівненського державного гуманітарного університету, Мирогощанського аграрного коледжу, Млинівського державного технолого-економічного коледжу, Рівненського коледжу економіки та бізнесу, Рівненського автотранспортного коледжу НУВГП і педагоги інших областей – Технікуму землевпорядкування ЖНАЕУ, Володимир-Волинського агротехнічного коледжу. Загалом 179осіб. Під час іспиту слухачі зазначили, які інноваційні технології вони використовували під час викладання дисциплін і що нового запровадять у своїй педагогічній діяльності після завершення навчання.

Ольга Данилівна виступила перед слухачами курсів і окреслила перспективи та труднощі розвитку сучасної аграрної освіти. Акцентувала увагу, що 16 листопада 2017 р. в університеті відбулося офіційне відкриття «СТАРТАП ШКОЛИ НУБіП України», до речі, п’ятої за ліком в Україні. З часу виникнення самої ідеї і офіційного наказу про її створення, пророблено чимало роботи науковим парком університету, ННІ післядипломної освіти та кафедрою публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності, аби сьогодні школа повноцінно почала функціонувати. Власне сам наказ про заснування школи – документ, який по суті дав старт інноваційним студентським бізнес-ідеям. Знаково, що це відбувається саме у ювілейну 120-річницю заснування університету.

Від імені коледжу виступив Царук Василь Юрійович, заступник директора з навчальної роботи, який висловив сподівання на плідну співпрацю ННІ післядипломної освіти НУБіП України і навчальних закладів Рівненщини, Житомирщини, Волині.

Витвицька Ольга Данилівна зустрілася зі студентським колективом коледжу і розповіла про можливості навчання на спеціальності 073 «Менеджмент» (освітня програма «Управління інноваційною діяльністю») та участь у наукових проектах «СТАРТАП ШКОЛИ НУБіП України» Стартап школа – необхідна у світлі Четвертої промислової революції, викликів, які вона несе, адже в ній поєднаються і інновації, і лідерство, які генеруватимуть і розвиватимуть саме студенти. А їх – учасників школи, за словами завідувача кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності Ольги Витвицької, сьогодні 39 і 26 з них уже мають реальні ідеї, проекти, кращі з яких будуть фінансуватися.

Семінар за напрямом «Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності», пройшов організовано і плідно, про що у своїх відгуках зазначили слухачі – викладачі освітніх закладів Рівненщини, Житомирщини, Волині.

Людмила Балдичметодист коледжу